OLDEBROEK - Van de 393 websites van Nederlandse gemeenten zijn er slechts 26 die voor iedereen toegankelijk zijn, bijvoorbeeld voor mensen die niet goed kunnen zien of horen of geen muis kunnen gebruiken. De gemeente Oldebroek hoort bij deze 26 gemeenten! De gemeentelijke website krijgt het predicaat goed. Dat blijkt uit een onderzoek van stichting Drempelvrij. Door het decentralisatiebeleid zijn veel overheidstaken bij gemeenten gelegd, waaronder digitale dienstverlening.

Vanaf 1 januari van dit jaar moeten overheidswebsites voldoen aan de internationale normen voor toegankelijkheid. Een toegankelijke website kan door iedereen worden gebruikt - ook door mensen met een beperking. Onder deze groep vallen naast mensen die niet goed kunnen zien of horen en geen muis kunnen gebruiken ook personen die moeite hebben met ingewikkelde teksten.

Zo is het voor gemeentewebsites belangrijk om bij afbeeldingen een tekstueel alternatief te tonen, een duidelijke zoekbalk te hebben en over voldoende kleurcontrast te beschikken.

Lees hier het hele artikel: gemeentesites niet voldoende toegankelijk

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment