OLDEBROEK - Herkent u dit? U heeft een goed idee en klopt aan bij de gemeente. Maar daar stuit u op allerlei obstakels en uw initiatief komt niet van de grond. Kan dat niet anders? Natuurlijk kan dat! Daar maken de gemeenten op de Noord-Veluwe werk van. Met financiële steun van de provincie Gelderland bepalen burgers samen met ambtenaren en bestuurders hoe het anders moet. U bent welkom tijdens dit 'leer- en inspiratietraject burgerkracht'. Gemeenten en burgers gaan op 27 juni voor de eerste keer in gesprek over wonen en leven op de Noord-Veluwe.

Leer- en inspiratietraject burgerkracht

De gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten realiseren voor 1 januari 2016 een aantal concrete projecten. Burgers, ambtenaren en bestuurders kijken mee en beoordelen wat hierin werkt en wat niet. Wat moeten gemeentebesturen vooral niet meer doen? Wanneer is een project geslaagd en voor herhaling vatbaar? Welke veranderingen zijn er nodig en hoe geef je daar handen en voeten aan? Wat laten gemeenten aan burgers over en wat wil de overheid toch echt zelf blijven doen? In het project zoeken de deelnemers naar de aanpak die werkt. En ze kijken hoe die aanpak in het vervolg kan worden toegepast.

Denkt u mee?

In iedere gemeente denkt een aantal betrokken burgers mee. Zij zijn ervan verzekerd veel te horen over projecten in andere gemeenten en hebben invloed op de aanpak hiervan. Bij deelname aan het volledige traject wordt de inzet gewaardeerd met een waardebon van

€ 500, voor maximaal 4 burgers per gemeente, die besteed kan worden aan een burgerinitiatief of aan de lancering van een nieuw project. Kortom, kansen en mogelijkheden voor zowel burgers als voor de gemeenten. Op 27 juni komen de deelnemers voor het eerst bij elkaar in een burgerkrachtconferentie. Heeft u interesse om te participeren? Neem dan contact op via communicatie@regionoordveluwe.nl. Na de zomervakantie wordt een website gelanceerd waarop de vorderingen van het traject te volgen zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment