OLDEBROEK - Verhuizingen, cursussen, samenwerking met het onderwijs, digitale ontwikkelingen, uitleningen: 2013 was een druk jaar voor de Bibliotheek Noord-Veluwe. In Heerde en Oldebroek werden vestigingen verhuisd. In Heerde tijdelijk in afwachting van MFA-Oost terwijl in Oldebroek een permanente locatie in De Talter in gebruik is genomen.

In 2013 zijn samenwerkingsverbanden ontstaan met partners binnen en buiten de bibliotheeksector. Binnen de bibliotheeksector is er een samenwerking met bibliotheekorganisaties in de gemeente Ede, Voorst, Brummen en Nijkerk gestart. Hierdoor wordt efficiënter gewerkt en gaat de kwaliteit van de dienstverlening verder omhoog.

Buiten de bibliotheeksector is de samenwerking met de Volksuniversiteit van de grond gekomen en is de samenwerking met de scholen in het werkgebied verder geïntensiveerd, onder andere via de Bibliotheek op School en trainingen voor leescoördinatoren.

De bibliotheek groeit de komende jaren van een fysieke naar een hybride bibliotheek. Naast de fysieke bibliotheek zal de rol van de digitale bibliotheek de komende jaren toenemen. In 2013 werden via de Vakantiebieb e-books aangeboden, er is een app voor Luisterboeken gelanceerd en ook een app "de bibliotheek"waarmee materialen gezocht en gereserveerd kunnen worden, geleende materialen verlengd kunnen worden en een favorietenlijst is aan te maken. Daarnaast kunnen leden van de bibliotheek gebruik maken van de Hema academie, waar onlinecursussen gevolgd kunnen worden.

Het belang van de fysieke bibliotheek blijkt uit de gebruikscijfers. De bijna 28.500 leden (meer dan een kwart van alle inwoners) hebben meer dan een miljoen boeken, tijdschriften en dvd's geleend. Hieruit blijkt dat de bibliotheek Noord-Veluwe een grote rol speelt bij leesbevordering en taalontwikkeling in het werkgebied.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment