WEZEP - Dinsdag 28 april starten de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het plangebied De Krone (Spakman-Souman). Het hele gebied, van Bovenheigraaf tot aan Boekweitakker, wordt in één keer aangepakt. In ongeveer acht weken maken de aannemer en nutsbedrijven het terrein klaar voor de start van de bouw van 30 woningen. De bouw start voor de bouwvak.

Bouwrijp maken van de grond
De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van locatie De Krone (Spakman-Souman) starten op dinsdag 28 april, direct na Koningsdag. De riolering, kabels en leidingen, bouwwegen worden dan aangelegd. Het hele gebied, van Bovenheigraaf tot aan Boekweitakker, wordt in één keer aangepakt. In ongeveer acht weken maken de aannemer en nutsbedrijven het terrein klaar voor de start van de bouw. “Jarenlang is gesproken over de ontwikkeling van de locatie De Krone, ook wel bekend als Spakman Souman. De woningbouw sluit goed aan bij de omgeving. Kopers van de woningen komen vooral uit de nabije omgeving en mensen die voor het eerst een huis kopen. Een buurt voor de buurt dus! Met de bouw van de woningen wordt een mooie impuls gegeven aan Wezep-West”, aldus wethouder Harm Westerbroek.

Omleidingsroutes voor langzaam verkeer
De werkzaamheden geven enige geluids- en verkeersoverlast. Het gaat om graafwerkzaamheden, aan- en afvoer van materialen en omleidingen voor fietsers en voetgangers. Het bouwverkeer rijdt via de Stationsweg, naast het voormalige bedrijfspand van Spakman Meubelen en de Bovenheigraaf. Het Kronepad en andere paden voor fietsers en wandelaars worden tijdelijk afgesloten. Om de overlast te beperken, worden omleidingsroutes voor langzaam verkeer aangebracht. Wethouder Lydia Groot: “Er zal enige overlast zijn, dat is onvermijdelijk. We doen er uiteraard alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken”.

Woningen grotendeels verkocht
Inmiddels zijn er voor 26 van de 30 woningen vergunningen verleend en loopt de verkoop zeer voorspoedig. Van de 26 woningen zijn er 22 verkocht. In het nieuwe woongebied komen in totaal 30 grondgebonden woningen in de prijsklasse rond de twee ton.
De resterende delen van de bedrijfspanden van Spakman worden mogelijk appartementen. Ontwikkelaar RVG werkt aan een ontwikkelplan voor de bedrijfspanden.

Meer informatie over het project is te vinden op www.dekrone.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment