Onthulling

Zowel eenpersoonskamers als tweepersoonskamers voor stellen

HEERDE - Viattence locatie Wendhorst in Heerde wacht niet op de nieuwbouw die begin 2018 klaar moet zijn. Per 1 juni 2015 komt een nieuwe afdeling beschikbaar waar twee groepen met 8 tot 9 bewoners met geheugenproblematiek, veelal een vorm van dementie, kunnen komen wonen. Viattence gaat ook hier het concept van kleinschalig wonen toepassen.

Uitgangspunt van de dienstverlening van Viattence is; ieder mens is uniek! De zorg en ondersteuning wordt afgestemd op de individuele mogelijkheden en wensen van de bewoner of cliënt. Binnen deze kleinschalige wooneenheden streeft Viattence naar een gevoel van ‘thuis zijn’. Gezelligheid en huiselijkheid wordt gecreëerd door samen de maaltijd voor te bereiden en te koken, samen boodschappen uit te zoeken en een lijstje te maken, samen de was op te vouwen en koffie te drinken. Huiselijkheid en het creëren van welbevinden zit hem vaak in de kleine dingen. Details die vaak te maken hebben met het goed kennen van de bewoners en het luisteren naar hun familieleden of mantelzorgers en daar op in spelen.

Het Anker, dat is de nieuwe naam van deze twee groepen kleinschalig wonen op de eerste verdieping van Wendhorst. Een echt anker werd gratis geschonken aan Viattence door Henk en Klaske Lennips uit Hardenberg aan de medewerkers van de nieuwe groepen ter decoratie van de nieuwe huiskamer. Viattence biedt op deze nieuwe kleinschalig wonen groepen zowel eenpersoonskamers als tweepersoonskamers voor stellen. Bewoners en hun familie mogen deze zelf naar eigen wens inrichten. Met het gereed maken van deze nieuwe afdeling is er ook ruimte om andere cliënten binnen locatie Wendhorst desgewenst een eigen eenpersoonskamer te bieden.

Voor ouderen met dementie of hun familieleden die meer informatie willen over deze nieuwe vorm van wonen binnen Wendhorst is het mogelijk om een afspraak te maken voor een gesprek en een rondleiding binnen locatie Wendhorst. Bel hiervoor met uw Viattence Consulent 0578 – 668 449 of stuur een email naar uwviattenceconsulent@viattence.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment