Heide

't HARDE - Dinsdagavond 21 april jl. hebben 8 bewoners van wooncentrum Heidestate in 't Harde hun Jeugd EHBO diploma gehaald. Vol trots ontvingen de cursisten uit handen van wethouder Wessel van de gemeente Elburg hun welverdiende diploma. Een bijzondere avond na een bijzondere cursus.

De cursus werd georganiseerd door de EHBO vereniging Doornspijk-Elburg, na een verzoek van de bewoners van Heidestate of er voor hen een EHBO-cursus op maat georganiseerd kon worden. Na een informatief gesprek met Christian van der Weele, secretaris van de vereniging en Stefan Wubs, EHBO instructeur, bleek dit mogelijk te zijn, te meer daar Stefan een ruime ervaring had met het geven van EHBO-trainingen aan diverse doelgroepen. Dat bleek ook wel na de eerste cursusavond, waar de cursisten direct enthousiast waren over de heldere en duidelijke maar ook humorvolle aanpak van de trainer.

Na 8 intensieve en leuke cursusavonden onder leiding van Stefan en de nodige huiswerkopdrachten waren de cursisten klaar voor het praktijkexamen op dinsdagavond. Tijdens dit examen moesten diverse lotus-slachtoffers met hand-/arm en beenwonden verbonden worden, "bewusteloze" mensen in de stabiele zijligging worden gelegd, bloedneuzen gestelpt en mitella's worden aangedaan. Ondanks de examenspanning en het vele publiek, verliepen alle proeven goed en behaalden Jaap, Erik, Jack, Hendrik-Jan, Luc, Marieke, Jos en Ard allen hun diploma.

Heidestate is onderdeel van Careander. Careander is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat maakt meteen deze cursus ook anders en bijzonder. Heidestate is de EHBO vereniging Doornspijk-Elburg dan ook zeer erkentelijk dat ze een cursus op maat voor onze bewoners hebben georganiseerd.

Een verzoek voor een herhalingscursus werd dan ook die avond dan ook diverse keren gehoord.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment