img 4470

OLDEBROEK - De zaterdag gehouden schapendag bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek is succesvol verlopen. Naast het schapenscheren en schapenknippen konden de bezoekers ook kennis maken met het ambachtelijk verwerken van de wol. Voor het eerst stond er gedurende de middaguren ook schapendrijven op het programma.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Bosma

De jongste jeugd vermaakte zich prima op de deel van het museum met het maken van dieren van vilt en het wol spinnen met een handtolletje.

Al met al een zeer geslaagde activiteitendag onder een vrolijk schijnend zonnetje, vindt ook Albert van de Streek die namens het Boerderijmuseum de organisatie van de schapendag op zich had genomen. Extra aandacht trok de demonstratie schapendrijven door Erik Bijlsma en Ouisal Belghitti van Dutchmoors. Samen met hun goed getrainde border collies wonen ze in Rheden. Het tweetal verdient de kost als schaapherders, hondentrainers en regelmatig verzorgt het tweetal demonstraties, zoals zaterdag in Oldebroek. Toen het scheerapparaat van Berend Vierhuis het begaf liet Erik Bijlsma van Dutchmoors de bezoekers kennis maken met schapen knippen. Hij werd daarbij geassisteerd door aanwezige kinderen.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment