OLDEBROEK - Meer banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is het doel van het nieuwe Regionaal Werkbedrijf voor de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. In het bijzijn van staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondertekenden bestuurders van veertien gemeenten uit Gelderland, Overijssel en Flevoland, UWV, werkgeversorganisaties en vakbonden 27 maart in Omnisport Apeldoorn een samenwerkingsovereenkomst voor de regio. Daarmee is de oprichting van het Regionaal Werkbedrijf een feit.

De samenwerkende partijen voor de regionale arbeidsmarkt willen in de periode tot 2017 850 extra banen realiseren voor inwoners met een arbeidsbeperking. De komende tien jaar moet dat aantal extra arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking oplopen tot ruim 5.000 in de regio. Het nieuwe Regionaal Werkbedrijf vormt de schakel tussen inwoners met een arbeidsbeperking in de veertien gemeenten en de werkgevers die extra banen creëren op basis van de afspraken uit het sociaal akkoord. Het Werkbedrijf, een bestuurlijke netwerkorganisatie van gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties, wil zoveel mogelijk drempels wegnemen om openstaande vacatures zo snel mogelijk in te vullen en nieuwe kansen op de arbeidsmarkt te creëren.

Voorzitter Johan Kruithof van het Regionaal Werkbedrijf sprak tijdens de oprichtingsconferentie in Omnisport Apeldoorn zijn grote waardering uit voor de samenwerking in de regio. “Dit doen we vanuit de gezamenlijke maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen met een beperking meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt. We willen het talent van onze inwoners met een beperking niet verloren laten gaan”, aldus Kruithof.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, één van de gastsprekers tijdens de bijeenkomst in Omnisport, is verantwoordelijk voor de nieuwe Participatiewet, die sinds 1 januari 2015 van kracht is. Eén van de doelen van deze wet is meer mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan te helpen. Overheid, werkgevers en werknemers hebben in het sociaal akkoord van 2013 afgesproken dat er in Nederland de komende jaren 125.000 extra banen komen voor mensen die niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen bij een fulltime dienstverband. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst op 27 maart geeft de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe invulling aan deze ambitie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment