museum

OLDEBROEK - Zaterdag heeft wethouder Liesbeth Vos van de gemeente Oldebroek de aftrap gegeven voor het nieuwe seizoen van Boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek. Nadat bestuurslid Jan van Heerde van het Boerderijmuseum het vuurtje had opgestookt smeedde wethouder Liesbeth Vos het hoefijzer toen het heet was in de nieuwe museale smederij. De wethouder van de ChristenUnie deed dat met verve. Bestuurslid Jan van Heerde van het Boerderijmuseum daagde de wethouder uit met de vraag om de hete ijzers voor het Boerderijmuseum uit het vuur te halen. Liesbeth Vos reageerde alert met de opmerking dat het businessplan van het Boerderijmuseum in mei of juni in de raad komt en dat er dan meer bekend wordt over de subsidieregeling voor het Boerderijmuseum.

Kijk HIER voor foto's van Jan van de Pol

Het nieuwe seizoen van het Boerderijmuseum staat in het teken van Kunst & Ambacht. Dit wordt op verschillende manieren getoond. Op de deel van het Boerderijmuseum is onder andere door Aart van der Ziel een smederij uit grootvaders tijd ingericht. Smederij Van der Ziel begon ruim een eeuw geleden als een werkplaats waar vooral paarden werden beslagen en de wielen van boerenkarren van hoepels werden voorzien. Ook is de kunst van het rietdekken te bewonderen en een boter- en kaasmakerij.

In de tien jaar geleden naast het Boerderijmuseum gebouwde Schutstal zijn de vitrines ingericht door Carla Bultman (vilten), Maria van de Streek (weven) en Bertha van Rijssen (kraaltjes breien). De expositie in de Schutstal wordt gecompleteerd door Rita Dokter met door haar gemaakte schilderijen.

Openingstijden

De openingstijden van het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek zijn: vanaf 1 april t/m 31 oktober van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen is het museum gesloten.

Van 1 november tot 1 april is het museum alleen geopend op dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie is het museum geopend. Tussen de kerst en de voorjaarsvakantie is het museum gesloten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment