balkenbrij

OLDEBROEK - De zaterdag 28 februari van 10.00 tot 16.00 uur te houden Sprokkelmarkt in en rond het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek is veelbelovend. De sprokkelmarktcommissie van het Boerderijmuseum probeert de eerste activiteitendag van 2015 zo aantrekkelijk mogelijk in te richten voor jong en oud. Deze week wordt het activiteitenprogramma definitief samengesteld. Bezoekers van de Sprokkelmarkt kunnen zaterdag 28 februari allerlei lekkere (boeren)hapjes bij elkaar sprokkelen, zoals balkenbrij, gebakken bloedworst met een stukje appel, zelfgemaakte advocaat en meer tongstrelende producten uit oma's keuken. Ook zijn er recepten met 'vergeten' groenten en vleesgerechten.

Wat de rest van het programma van de Sprokkelmarkt betreft blijft de organiserende commissie zo dicht mogelijk bij het woord sprokkelen, wat een synoniem is van verzamelen. Zo wordt er bijvoorbeeld een spraakmakend aantal kinderwagens geshowd, maar ook verzamelingen van modelvrachtwagens, miniatuurtractoren, vingerhoedjes en onder andere beschuitbussen.

Ook worden er activiteiten voor kinderen op touw gezet zoals brood en wentelteefjes bakken en zijn er, zoals gewoonlijk, weer 'oude ambachten' te zien, zoals spinnen; kraaltjes, vlechtsjaals en pelleriens breien en onder andere kantklossen. Kortom, ijs en weder dienende belooft de Sprokkelmarkt een mooie aftrap van het nieuwe activiteitenseizoen van het Boerderijmuseum te worden.

Toegangsprijs

Het Boerderijmuseum hanteert zaterdag 28 februari de normaal geldende toegangsprijzen: t/m 4 jaar gratis toegang; van 5 t/m 12 jaar € 1,50 en vanaf 13 jaar € 3,50. Parkeren is gratis.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment