sportdesk

Revaliderende patiënten herstellen sneller wanneer ze sporten. Daarom gaan vijf Gelderse revalidatie-instellingen patiënten helpen om al tijdens hun behandeling zo snel mogelijk te gaan sporten en bewegen. Provincie Gelderland draagt hier een steentje aan bij.

Via zogenaamde sportloketten worden patiënten tijdens en na hun revalidatiebehandeling gestimuleerd om te sporten en bewegen. Binnen het ziekenhuis wordt gekeken naar wat fysiek mogelijk is en waar de interesse van de patiënt ligt.

Aan de hand daarvan maakt de patiënt kennis met sport- en beweegactiviteiten, ook in de eigen woonomgeving. Met als doel om ook na het herstel te blijven sporten. Sporten versnelt het herstel en blijvend sporten verkleint de kans op nieuwe blessures.

Steeds meer mensen toegang tot Sportloketten

Aan het landelijke programma 'Revalidatie, sport en bewegen' van Stichting Onbeperkt Sportief nemen al drie Gelderse revalidatiecentra en drie Gelderse ziekenhuizen deel. Met de provinciale bijdrage van € 178.000 komen daar vijf Gelderse revalidatie-instellingen bij. Ook wordt onderzocht of nog meer ziekenhuizen en revalidatie-instellingen het programma in hun aanbod kunnen opnemen.

Gelderland Sport! stimuleert sporten voor mensen met een beperking
Een van de aandachtspunten van de provincie Gelderland uit het programma Gelderland Sport! is sporten en bewegen voor mensen met een beperking. Met het programma Revalidatie, Sport en Bewegen wordt een grote groep mensen met een handicap en of een chronische aandoening in Gelderland bereikt. Naar verwachting worden zo'n 3.500 en 5.000 patiënten ondersteund door de sport- en beweegconsulent.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment