WEZEP - Op vrijdag 13 februari om 15.00 uur zal het eerste Taalpunt van De Bibliotheek Noord-Veluwe officieel geopend worden in Wapenveld door Wethouder Jolanda Pierik. De taalpunt docent in Wapenveld, Joke Scholten, zal vanaf dan iedere week op woensdag- en vrijdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur aanwezig zijn in de bibliotheekvestiging in Wapenveld om iedereen die beter wil leren lezen of schrijven te ondersteunen.

Ook in Wezep en Hattem worden binnenkort Taalpunten geopend. In Wezep zal de officiële opening plaatsvinden op vrijdag 20 februari om 14.00 uur door wethouder Liesbeth Vos. Taalpunt docent Inge Groenhuis zal op woensdag van 14.00 – 16.00 uur en op vrijdag van 18.00 – 20.00 uur aanwezig zijn in de bibliotheekvestiging in Wezep voor alle taalvragen.

Wethouder Doret Tigchelaar zal woensdag 4 maart om 15.00 uur Taalpunt Hattem openen. Taalpunt Hattem is op maandag geopend van 14.00 – 17.00 en op vrijdag van 19.00 – 20.00 uur in de bibliotheekvestiging in Hattem. De taalpunt docent in Hattem is Margriet van Gelder.

Alle drie de taalpunt docenten zijn ervaren taalspecialisten. Ze hebben een achtergrond als docent bij een ROC, of als docent voor autochtone en allochtone laaggeletterden.

De Bibliotheek Noord-Veluwe is de basisvoorziening op het gebied van lezen voor de inwoners van het werkgebied en wil ook laaggeletterden ondersteunen. Via het programma Taal voor het Leven van de Stichting Lezen en Schrijven gaat de Bibliotheek dit realiseren via de Taalpunten.

Het lijkt vanzelfsprekend om goed Nederlands te kunnen lezen, schrijven en spreken. Maar dat geldt niet voor iedereen. Maar liefst anderhalf miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd. Daarvan is 2/3e geboren en getogen in Nederland. Voor deze mensen zijn alledaagse handelingen als e-mailen of een treinkaartje kopen niet makkelijk.

Bij de Taalpunten kan iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren beheersen terecht voor advies. De taalpunt docent helpt bij het vinden van een cursus of taalcoach.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment