OLDEBROEK - De brandweer vraagt u altijd alert te zijn op brandveiligheid in en om het huis. Ook tijdens het WK Voetbal als u met familie, vrienden of andere bekenden bij u thuis naar een wedstrijd kijkt. Zorg dan ook voor veilige feestversiering wanneer u uw woning oranje wil kleuren. De brandweer geeft u graag een aantal belangrijke tips, zodat u feestversiering brandveilig kunt gebruiken.

Tips voor brandveilig versieren

· Lees in de winkel de verpakking van de feestversiering. Wees er zeker van dat u alleen versiering koopt die niet gemakkelijk ontvlambaar is.

· Zorg dat niemand tegen de versiering kan lopen en dat de versiering de doorgang in uw woning niet blokkeert.

· Houd versiering op minimaal 50 centimeter afstand van spotjes en andere apparaten waarvan de oppervlaktetemperatuur kan oplopen.

· Gebruik onbeschadigde verlengsnoeren en plak bekabeling vast met tape, zodat niemand erover kan struikelen.

· Rol kabelhaspels bij gebruik helemaal af.

· Verleng een verlengsnoer nooit met een ander snoer.

De straat: aanrijroute hulpdiensten vrijhouden

Gezellig, al die versierde straten en buurten. Zorg wel dat uw straat altijd bereikbaar is voor de hulpdiensten. Er zijn een paar eenvoudige regels bij het versieren van de 'openbare weg': zorg dat versieringen boven de openbare weg hoger dan 4,2 meter hangen en houd een breedte van ten minste 3,5 meter vrij. Let er ten slotte op dat u en uw gasten de auto's juist parkeren, zodat de hulpdiensten altijd doorgang hebben.

Brandproef

Als u twijfelt of versieringsmateriaal brandveilig is, kunt u dit met een eenvoudige proef zelf testen. Meer informatie vindt u op www.brandweer.nl. Op de site is nog veel meer informatie over brandveiligheid te vinden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment