img 3518

OLDEBROEK - Op maandag 5 januari 2015 heeft burgemeester Adriaan Hoogendoorn vier erepenningen uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oldebroek. Vier inwoners van de gemeente Oldebroek werden in het zonnetje gezet: dhr. T. Klos en dhr. L. Regterschot uit Oosterwolde, dhr. L. Michelsen uit Wezep en dhr. J. ter Velde uit Oldebroek.Sinds 1996 reikt de gemeente vrijwel jaarlijks de Oldebroeker erepenning uit aan personen en organisaties die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de plaatselijke gemeenschap.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Alida Bosma

Dhr. T. Klos, voor 25 jaar ondersteuning bij evenementen
Bij vele evenementen binnen of buiten de gemeente Oldebroek stelt Van Werven vrijwillig materieel ter beschikking. Dhr. T. Klos, werkzaam bij van Werven steekt al 25 jaar in zijn vrije tijd de handen uit de mouwen om deze evenementen tot een succes te maken. Denk aan de Streetrace, Beachvolleybal en evenementen op de ATB baan. “Als er een evenement is waar machines bij nodig zijn, dan kun je op Tijmen rekenen”, staat in de voordacht.

Dhr. L. Regterschot, 25 jaar vrijwilliger bij CMV David

Dhr. L. Regterschot is 18 jaar voorzitter en daarna nog 7 jaar bestuurslid geweest bij Christelijke Muziek Vereniging David Oosterwolde. Daarnaast is hij 25 jaar coördinator van de jaarlijkse braderie (later Oranjemarkt) en Oliebollenactie geweest. Vanaf 2006 tot heden is hij bestuurslid en penningmeester van stichting dorpsbelang Oosterwolde. “Hij is onmisbaar en heel belangrijk voor de vereniging”, aldus een mede bestuurslid.

Dhr. L. Michelsen, vrijwilliger vanaf het eerste uur bij Locourant
Wie LOCO kent, kent vast ook de heer Michelsen. Sinds 1994 is Bert Michelsen betrokken bij de Lokale Omroep te Oldebroek (LOCO). Eerst alleen met een radioprogramma en nu al jarenlang als secretaris van het bestuur, lid van het Programma Bepalend Orgaan (PBO), (televisie) presentator van o.a. het Rondje Politiek en tijdens verkiezingen en nationale feest-/rouwdag(en). Ook is hij verantwoordelijk voor de donateurs van LOCO. “Bert is vanaf het begin bij Locourant betrokken. Hij is een echte pionier geweest en doet zijn werk heel goed.”, staat er in de voordracht.

Dhr. J. ter Velde, 40 jaar vrijwilliger bij IJsclub TOG

Dhr. ter Velde is vanaf 1974 vrijwilliger bij ijsclub TOG-Koeleweg. Hij is jarenlang penningmeester geweest en sinds kort voorzitter. Als er ijs ligt wordt er van alles georganiseerd zoals Tienerclub, een Elfstedentocht voor scholen, ringsteken en kortebaanwedstrijden. In de voordracht staat: “Als het vriest is hij dag en nacht beschikbaar. Als penningmeester was hij al altijd op de baan. Ook werkzaamheden eromheen doet hij met plezier. Ook als er geen ijs ligt en de boel moet opgeruimd worden, is hij aanwezig.”

In zijn nieuwjaarstoespraak ging burgemeester A. Hoogendoorn ondermeer in op de nieuwe uitdagingen die op de gemeente afkomen met name op het gebied van de Participatiewet, op zorgtaken vanuit de AWBZ (waarmee de WMO wordt uitgebreid) en de Jeugdzorg. 'Afgelopen jaar hebben we als gemeente samen met allerlei organisaties hard gewerkt om er nu klaar voor te zijn. Toch is er vrees dat mensen nu tussen wal en schip komen. We moeten alles doen om dat te voorkomen. Maar het moet ook echt wel met minder overheidsgeld kunnen. Het is heel normaal en gezond om eerst van eigen verantwoordelijkheid uit te gaan. Zo is bij de ‘zorgvraag’ niet langer het uitgangspunt wat iemand allemaal niet meer kan, maar begint het met de vraag wat iemand – al dan niet met hulp van zijn/ haar omgeving – nog wél kan. Daarmee word een beroep gedaan op ons allen, als familie, als kennissen, als buren, als dorpsgenoten.'

Wat betreft de jeugdzorg neemt preventie een belangrijke rol in. In het kader daarvan sprak de burgemeester zijn zorg uit over het feit dat het afgelopen jaar 4 jongeren in onze gemeente zichzelf van het leven hebben beroofd. 'Het toont hoeveel nood en eenzaamheid er is in een samenleving met volle agenda’ s en druk verkeer via social media. We leven daarmee vaak in een wereld van oppervlakkig of zelfs schijn contact. Echte en oprechte aandacht voor elkaar is onmisbaar, zeker voor jongeren als zij in een moeilijke fase verkeren.'

Burgemeester Hoogendoorn ging in zijn toespraak onder andere ook in op de onrust in de Vlasakker tijdens oud en nieuw in Wezep, de participatiesamenleving en het H20 terrein.

Lees HIER de volledige tekst van de Nieuwjaarstoespraak die als titel meekreeg 'Schouder aan Schouder in 2015'. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment