fiets

OLDEBROEK - Al fietsend genieten van kunst, cultuur en natuur op 't Harde, Oldebroek, Oosterwolde en Elburg, Elke eerste zaterdag van de maanden juni, juli en augustus is via een vijfentwintig kilometer lange fietsroute vijf ateliers en beeldentuinen te bezichtigen. Op 't Harde, aan de Hokseberg 10-12 is het atelier Hollander gevestigd. Hier werkt Dikki Hollander aan haar schilderijen. Zij kiest onderwerpen uit de natuur en uit het dagelijks leven in haar directe omgeving, dan weer mensen en hun hoedanigheden of de kleuren van een jaargetijde. Door de bossen van kasteel Zwaluwenburg komt men in Oldebroek bij Atelier Ekelschot, Veenweg 79A. Hier schildert Yvon Ekelschot met een speciale techniek wasschilderijen en exposeert Henk Kroese met sieraden. Aan de Bovenstraatweg 17A te Oldebroek is Atelier Willem gevestigd. Willem Bultman exposeert met zijn schilderijen en bronzen beelden en Carla Bultman met creaties van vilt.

Ook de tuin is de moeite waard om te bezichtigen. Na dit bezoek komt men via het kerkpad en het landgoed Morren bij de theetuin Onder de Kappe, aan de Winterdijk 15 in Oosterwolde. Uiteraard is hier koffie en thee te verkrijgen en kan men in de prachtige aangelegde tuin van Jenny Kasteel de beelden van Anna Kloth en de raku gestookte keramische beelden van Greetje Brinkman bewonderen. In het theehuis exposeert Ineke Holthuis met haar schilderijen. Via een prachtig schelpenpad door de polder komt men in Elburg, in de Brouwersteeg op no.9 is het atelier Geke gevestigd in een historisch pand. Hier toont Geke van't Oever haar schilderijen. In de Vesting is te genieten van de sfeer op de terrassen of een wandeling te maken door Elburg. Via het Landgoed Old Putten en schelpenpaden komt men weer bij Atelier Hollander.

De route is gratis te verkrijgen bij de deelnemende ateliers en op diverse plaatsen in de regio of te downloaden via de site: www.rondejkunstnoordveluwe.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment