OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek is donderdag niet akkoord gegaan met het geven van een financiële bijdrage voor het filmproject ‘De Verborgen Vallei’. Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland  had de gemeente om een  bijdrage gevraagd van €12.068,-. 

Het filmproject ‘De Verborgen Vallei’ is een natuurfilm en een daaraan gekoppelde tv-serie over de Veluwe. Het is een natuurfilm over de Veluwe à la ‘De nieuwe wildernis’.

Naast de film (90 minuten) die in de grote bioscopen van Nederland moet gaan draaien, zal er ook een tv-serie van 3 afleveringen (50 minuten per aflevering) en een lespakket worden gemaakt.

De film zou bij voldoende financiering in 2017 gereed kunnen zijn. De natuurfilmer Luc Enting is initiatiefnemer en hij heeft een producent en een filmer van de publieke omroep erbij betrokken. De totale projectkosten bedragen €1,8 miljoen, waarvan naar verwachting 2/3 is gedekt. Voor een bedrag van € 600.000,- wordt een beroep gedaan op de provincie Gelderland en de gemeenten.

Inmiddels hebben de gemeenten Elburg, Nunspeet en Epe wel een financiele toezegging gedaan. Heerde en Nijkerk zagen er vanaf.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment