grip

OLDEBROEK -  Ook dit voorjaar bieden de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek gratis trainingen Grip op verwardheid aan. U kunt deelnemen aan verschillende cursussen. De periode waar we in zitten is voor veel mensen stressvol. Mensen kampen met angst, stress, somberheid en eenzaamheid. In de gratis trainingen Grip op verwardheid leert u meer over de verschillende psychische stoornissen en beperkingen, hoe u dit kunt herkennen en hoe u hiermee om kunt gaan. 

Beleef in één of twee dagdelen wat het betekent om autisme, een niet aangeboren hersenletsel (NAH) of licht verstandelijke beperking (LVB) te hebben! Of laat u informeren over de combinatie GGZ en LVB. Het geeft inzichten in hoe u nog beter kunt aansluiten bij de mensen die u tegen komt in uw werk of vrijwilligerswerk. En dat helemaal gratis!

Soorten trainingen

 • Mental health first aid: 
  • In deze cursus leert u psychische aandoeningen herkennen en hier op een goede wijze mee om te gaan. Ook leert u wat te doen in een crisissituatie.
 • LVB & GGZ:
  • Deze training richt zich op het vergroten van kennis bij het omgaan met mensen met een (licht)verstandelijke beperking in combinatie met GGZ-problematiek. Denk bijvoorbeeld aan autisme, ADHD, angst en dwang of een depressie.
 • Beleef-trainingen:
  • Tijdens de training gaat u mee in de beleef-wereld van mensen met een beperking, zoals autisme, hersenletsel of een verstandelijke beperking. Hoe is het om overprikkeld te worden, moe te zijn of een ander niet te begrijpen? En hoe gaat u hiermee om?
 • Niet-zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag:
  • Vaak wordt de oorzaak van verward gedrag direct gelinkt aan een psychische aandoening. Maar veel vaker leidt een licht verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel tot verward gedrag. Deze mensen worden niet altijd goed begrepen of zij begrijpen de ‘buitenwereld’niet altijd.

Voor wie?

Voor professionals, vrijwilligers en inwoners uit de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek.

Interesse?

De trainingen worden bijna allemaal fysiek aangeboden in Oldebroek of Nunspeet, tenzij de maatregelen anders bepalen. Kijk voor de data en meer informatie op de website www.gripopverwardheid.nl of meld je nu aan!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment