thumbnail IMGL2126A

OLDEBROEK -  Burgemeester Tanja Haseloop van de gemeente Oldebroek heeft zaterdagmorgen 8 januari 2022 alle vrijwillig(st)ers van het Boerderijmuseum in het zonnetje gezet met de gemeentelijke erepenning. De erepenning werd voor alle vrijwillig(st)ers blij verrast in ontvangst genomen door Jannie van de Streek, Bettie van Hattem en Janny van de Poll. Als dank voor de bewezen diensten in deze moeilijke coronatijd hebben de bestuursleden van het Boerderijmuseum zaterdag alle vrijwillig(st)ers van het museum verrast met een taart met daar bovenop een door Bakkerij Schuld vervaardigde ’erepenning’. Jannie van de Streek kwam superlatieven te kort voor deze actie: ”Ik vind het groots. Super. In één woord fantastisch.”

thumbnail IMGL2112B

Smoes

De drie vrijwilligsters van het Boerderijmuseum zijn naar de museumkeuken gelokt met de smoes dat er een bijeenkomst van de gemeente zou zijn en dat het gemeentebestuur hun gasten wilde trakteren op kruudmoes en pannenkoeken. De drie eerder genoemde dames konden daar wel voor zorgen. Aanvankelijk zou ook Eip van Loo er bij zijn, maar zij moest vanwege een kwetsuur verstek laten gaan.

Burgemeester Tanja Haseloop zei dat de gemeente geen kruudmoes nodig had en ook geen  pannenkoeken en dat er dus ook andere vrijwilligers hadden kunnen staan ”want de erepenning is bedoeld voor alle 100 vrijwilligers van het Boerderijmuseum.” Oldebroeks eerste burger zegt dat het college jaarlijks erepenningen toe kent na een voordracht uit de samenleving. ”In dit geval is de voordracht uit het bestuur van het Boerderijmuseum gekomen. Het museumbestuur vindt dat alle vrijwillig(st)ers het verdienen om in het zonnetje gezet te worden en wij werken daar als gemeente graag aan mee.”

Mevrouw Haseloop zegt dat het Boerderijmuseum het zwaar heeft sinds de start van de coronacrisis. Veel activiteiten werden afgeblazen en inkomsten vielen weg. De vrijwilligers stroopten de mouwen op en kwamen met plannen om toch actief te blijven. De acties zorgden niet alleen voor inkomsten, maar ook voor perspectief. Inwoners van de gemeente Oldebroek konden iets doen voor het Boerderijmuseum, vrijwilligers konden elkaar blijven ontmoeten.

Hartverwarmend

Voorzitter Nicolet Hoorn van het Boerderijmuseum dankte burgemeester Haseloop voor de erepenning en zei trots te zijn op de vrijwilligers. ”We zijn de tel kwijt geraakt hoeveel pannenkoeken er de afgelopen jaren zijn gebakken op de laatste zaterdag van de maand, hoeveel liters kruudmoes verkocht zijn, hoeveel erwtensoep, appeltaarten, planten en plantenbakken er verkocht zijn. Het was hartverwarmend om te zien hoe onze plaatsgenoten ons hebben gesteund door iedere maand weer van alles bij ons te bestellen. Daarmee lieten ze ook zien hoe belangrijk zij het museum voor Oldebroek vinden.”

Nicolet Hoorn zegt dat het bestuur zich afgevraagd heeft hoe de vrijwilligers bedankt konden worden voor al het werk dat ze voor het Boerderijmuseum verzetten. ”Voor het tweede jaar op rij konden we ook dit seizoen niet afsluiten met een barbecue. Eigenlijk verdienen ze allemaal een medaille, bedachten we. En daarom hebben we voor alle vrijwilligers de erepenning van de gemeente Oldebroek aangevraagd.”

Loco TV

Van de uitreiking zijn opnamen gemaakt door Loco TV. De beelden worden maandag om 19.00 uur uitgezonden op Loco TV.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment