thumbnail DSC03535

WEZEP -  Twee jaar geleden namen Fidessa en Pierre Schoonhoven Hoeve op Vollenhof over. Een lopende Zorg-Werkboerderij, B&B en Vergaderlocatie. Onlangs hebben de ondernemers hun eenmansbedrijven in paardencoaching en wandelcoaching ondergebracht onder de vleugels van Hoeve op Vollenhof. Daarnaast hebben een aantal bekenden een Vriendenstichting opgericht voor de Zorg-Werkboerderij. Genoeg te vieren en om op terug te kijken de afgelopen twee Corona jaren.

“Zonder ons hart voor de zorg, doorzettingsvermogen en ons ondernemersbloed hadden we er minder goed voorgestaan,” beamen beide ondernemers. Fidessa vult aan: “Corona maakt dat het gedeelde smart halve is geworden.” En dat glas is altijd halfvol in plaats van half leeg.

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zeker op momenten als de annuleringen voor de B&B binnenstromen na elke persconferentie nationaal dan wel internationaal. Of als de zorgtarieven bij een nieuw vijfjarig contract onder druk komen te staan. “Dan is het even stampvoeten en ook weer snel kijken hoe we deze hobbel kunnen nemen. Vooruit kijken en het omzetten van het gestampvoet naar wat wel kan. ” licht Pierre de lastigere momenten toe. En dat deden ze. Door Corona konden in bepaalde maanden toeristen niet naar het buitenland en vonden hun weg naar Wezep, vergaderingen die niet intern konden werden gehouden op de verbouwde Deel en jongelui die door Corona vast kwamen te zitten tussen wal en schip werden en worden begeleid tijdens de dagbesteding.

Ondanks de tegenslagen in de eerste twee jaar staat het bedrijf onder de vleugels van Pierre en Fidessa als een huis. Een huis dat een verdieping erbij heeft gekregen door paarden- en wandelcoaching wat nu ook aangeboden wordt.

Daarnaast is een bestuur geformeerd in een VriendenStichting voor de Zorg-Werkboerderij. Om fondsen en middelen te werven de komende jaren voor zaken waar de ondernemers zelf geen financiële middelen voor kunnen vrijmaken.Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment