thumbnail Jannie van de Streek en Bettie van Hattem r IMGL1960 JavO

OLDEBROEK  -  De gemeente Oldebroek lijdt onder de pandemie. Verhoudingsgewijs ligt het meest noordelijke dorp van Gelderland zwaar onder vuur. Ook het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A kampt met de coronaperikelen. De afgelasting van het nieuwe evenement 'Boerderijmuseum in wintersfeer', dat zaterdag 11 december gehouden zou worden, is een direct gevolg van Covid-19. Mede om die reden gaan de vrijwillig(st)ers van het museum door met het houden van acties op de laatste zaterdagen van de maand. Zaterdag 27 november staat er weer een actie op de rol met pannenkoeken (met en zonder spek), kruudmoes en zelfgemaakte rijk gevulde erwtensoep.

De vrijwillig(st)ers van het Boerderijmuseum zien de noodzaak in en bieden het bestuur helpende handen aan. Jannie van de Streek: 'Ik en velen met mij vinden het Boerderijmuseum belangrijk in de gemeente Oldebroek. Op die manier blijft toch een belangrijk deel van onze agrarische gemeente bewaard voor de volgende generaties. Als je alleen al kijkt naar de grote collectie klederdracht die het Boerderijmuseum bezit.' Bettie van Hattem vult aan: 'Er is zoveel meer dan klederdracht. Kijk ook eens op de heerd en naar het gereedschap van ruim honderd jaar geleden. Het zou toch jammer zijn als dat met het museum verloren zou gaan?'

Actie

De actie van zaterdag 27 november bestaat uit: pannenkoeken, geroemd in de regio en bereid volgens oma's recept, naturel € 2,- en met spek € 2,50 per stuk; voor de laatste keer in 2021 kruudmoes € 6,50 per liter en zelfgemaakte rijk gevulde snert € 6,50 per liter.

Bestellen

Bestellen kan t/m donderdag 25 november via info@boerderijmuseum.nl, via de website www.boerderijmuseum.nl (onder het kopje bestellen), telefonisch 0525 63 1457 (oók via de voicemail) of via een pb op Facebook. De bestelde producten kunnen zaterdag 27 november tussen 10.00 en 12.30 uur coronaproof worden afgehaald bij het Boerderijmuseum, Bovenstraatweg 10A in Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment