a8872330 66d0 4621 a2e7 3f34bfa66913

OLDEBROEK - Na de zomervakantie is de Praktijkklas in Oldebroek voor het derde jaar gestart. De Praktijkklas is een samenwerking tussen de basisscholen van Stichting de Akker en het Nuborgh College Oostenlicht.  “De leerlingen die op de Praktijkklas komen leren door te doen”, vertellen Jiska Dekker en Sandra Ruitenberg, de leerkrachten van de Praktijkklas. “Daarom gaan we elke vrijdag praktisch aan de slag op de zolder van C.N.S. de Regenboog in Oldebroek. Bent u nieuwsgierig wat we allemaal doen bekijk dan onze instagram @praktijkklas. De afgelopen weken hebben we gewerkt rondom het thema “groen”.

Foto's  De Praktijkklas

De leerlingen hebben op hun eigen zolder een egelhuisje gemaakt, daarnaast zijn er verschillende bedrijven/instellingen bezocht. Zo is er een bezoek gebracht bij zorg-werkboerderij Hoeve op Vollenhof, hebben de leerlingen een ochtend meegedraaid op de groen afdeling van het Oostenlicht, gingen we een ochtend met Boswachter, Jan Niebeek, de bossen van Gortel verkennen, kregen we een rondleiding bij boomkwekerij Hoekert en mochten we een ochtend helpen bij paardenpensioen Mivadami. Allemaal hartelijk dank voor de leerzame en leuke ochtend, we komen graag nog eens terug! Inmiddels is het egelhuisje af die mag volgende week mee naar huis en dan start er een nieuw thema.

Wie ook zijn bedrijf zou willen openstellen voor een werkbezoek van de Praktijkklas, kan mailen naar sandraruitenberg@deakker.nu.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment