thumbnail 20211118 Christien van t Ende Koninklijke Onderscheiding

WEZEP  -  Mevrouw Christien van ’t Ende – van Tiel uit Wezep ontving donderdag 18 november een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tanja Haseloop – Amsing. De uitreiking vond plaats tijdens het veertigjarig jubileum van De Zonnebloem Wezep, waar zij de decoratie door haar dochter kreeg opgespeld. De feestelijke jubileumbijeenkomst van de Wezepse afdeling van De Zonnebloem had plaats in De Bouwakker in Hattemerbroek.

Foto's Alida Bosma

Christien van ‘t Ende ontving haar onderscheiding vanwege haar jarenlange en onmisbare, vrijwillige inzet voor diverse organisaties. Zo is zij al ruim 26 jaar betrokken bij De Zonnebloem Wezep. ‘’Zeg je Christien, dan zeg je De Zonnebloem, en zeg je De Zonnebloem dan zeg je Christien. Ze is vrijwilligster in hart en nieren’’, aldus één van de bestuursleden van de Wezepse vereniging.

De Zonnebloem organiseert sociale, recreatieve en creatieve activiteiten voor mensen die er zelf niet zo gemakkelijk meer op uit kunnen. Niet alleen voor de organisatie, maar juist ook voor de deelnemers neemt mevrouw Van ‘t Ende hier een belangrijke rol in. Ze is één van de vaste gezichten, kent alle deelnemers en staat altijd klaar met een helpende hand of een luisterend oor.

Mevrouw Van ’t Ende is daarnaast al 26 jaar coördinator van de collecte voor de Nierstichting, bezorgt sinds een jaar of zes het activiteitenboekje van Stichting Welzijn Ouderen en is ruim 21 jaar vrijwilliger bij Veldheem. Ze wordt omschreven als een wervelwind. Creatief, zelfstandig, en meedenkend. Als Christien van ’t Ende aanwezig is, is het altijd gezellig. Ze begeleidt activiteiten, verzorgt maaltijden en is voor allerlei activiteiten inzetbaar. Haar bijdrage voor Veldheem is daarmee van grote betekenis voor de organisatie en voor de bewoners.

Organiseren zit Christien van ’t Ende in het bloed. Dat doet ze bij de Zonnebloem dan ook volop. Zij coördineert de vrijwilligers voor het bezoekwerk, de Avondvierdaagse, allerlei uitjes en natuurlijk de bootreizen. Zij zorgt er bovendien voor dat de gasten van De Zonnebloem ook in coronatijd niet vergeten worden.

“Met zo’n langdurige inzet voor de leefbaarheid van de dorpen Hattemerbroek en Wezep is deze Koninklijke onderscheiding niet alleen zeer verdiend, maar u bovendien van harte gegund. U heeft oog voor de medemens, springt bij waar dat nodig is en maakt zo voor veel mensen het leven keer op keer een stukje mooier” aldus burgemeester Tanja Haseloop – Amsing. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment