thumbnail 20211012 persbericht comingoutday opening expositie

OLDEBROEK -  In de gemeente Oldebroek is dit jaar voor het eerst stil gestaan bij de internationale Coming Out day. Dit kreeg vorm door het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis en door het openen van de foto-expositie ‘Out en Proud op de Veluwe’.

In de avond, bij het strijken van de vlag en het openen van de expositie, was een flink aantal genodigden aanwezig. Mensen die op een of andere manier betrokken zijn geweest bij het tot stand komen van deze activiteiten.

In de gemeente Oldebroek is in maart 2021 een motie ingediend door de gemeenteraad. Deze motie vroeg om een Plan van Aanpak om de veiligheid,  weerbaarheid en sociale acceptatie van de LHBTQ+-gemeenschap te verbeteren. Het Plan van Aanpak is eind september door de gemeenteraad aangenomen. De activiteiten op 11 oktober zijn onderdeel van dit Plan van Aanpak.

Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing: “Met het hijsen van de regenboogvlag en het openen van de expositie ‘Out en proud op de Veluwe’ maken we een start met het uitvoeren van de activiteiten uit het Plan van Aanpak. Zo werken we samen aan een Oldebroek waarin we hopen dat iedereen zichzelf kan en durft te zijn. De foto-expositie is overigens echt een aanrader. Te bezichtigen tot eind november tijdens openingstijden van het gemeentehuis!”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment