2021 10 speeddate voetbalster

WEZEP – Hoeveel dieren leven er eigenlijk op de Veluwe? Het was een van de vele, vele vragen die boswachter Jody Bennink van Staatsbosbeheer op woensdagmiddag 6 oktober op zich afgevuurd kreeg in de bieb in Wezep. De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseerde daar die middag speeddates voor kinderen met professionals uit uiteenlopende beroepen. Beroepen die zij later misschien ook zelf zouden willen gaan uitoefenen. Dit gebeurde in het kader van Kinderboekenweek, dat dit jaar ‘Worden wat je wil’ als thema heeft. Het antwoord van Jody luidde overigens: ,,Ik ben nog steeds aan het tellen!’’.

Diverse kinderen kwamen langs in de bieb om een praatje te maken met mensen uit de beroepspraktijk, variërend van Stentor-journalist Sacha Wunderink, tot FC Twente-speelster Nurija van Schoonhoven. De professionals gingen uitgebreid in gesprek met de kinderen en kregen te maken met de meest uiteenlopende vragen. Zo werden deelnemende agenten bevraagd over de aanhoudingsmaterialen die ze bij zich dragen. Dat was niet aan dovemans oren gericht: sommige bezoekers werden tot eigen hilariteit in de boeien geslagen.

De Kinderboekenweek-speeddate van de Bibliotheek Noord-Veluwe gaat volgende week woensdag 13 oktober van 14 tot 16 uur op herhaling in de splinternieuwe bieb van Vaassen. Postcommandant Bas Treffers van de brandweer in Vaassen heeft al beloofd met de nodige manschappen en materieel uit te rukken. En Nurija van Schoonhoven is er ook weer bij, want zij speelt dan letterlijk een thuiswedstrijd!

En jij, ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan, want vol = vol! Aanmelden kan via www.bibliotheeknoordveluwe.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment