thumbnail 20210824 WSP regiotour Wethouder Liesbeth Vos en Accountmanager werkgevers werkzoekendendienstverlening Frank Lenferink

OLDEBROEK  - Op woensdag 22 september ’21 heeft het Werkgeversservicepunt regio Zwolle (WSP) met een vintagebus een aantal ondernemers in de gemeente Oldebroek bezocht. Het WSP heeft als belangrijkste doel om kandidaat werknemers en ondernemers te koppelen aan elkaar. Ook kan het dan gaan om inwoners die een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Er zijn op dit moment  meer vacatures dan werkzoekenden, maar het profiel van de werkzoekenden past niet altijd bij de vacatures. De uitdaging is dus ook om functies en mensen passend op elkaar te maken. Soms doe je dat door een functie aan te passen, een andere keer is het mogelijk de vaardigheden van de kandidaat te verbreden, waardoor een en ander wel passend is. Hiervoor hebben wij in de Regio Zwolle ook een Ontwikkelfonds ‘upgrade jezelf’ en ‘groei vooruit’, waarmee kandidaten kunnen worden om- of bijgeschoold. Ook werkgevers kunnen gebruik maken van dit fonds om bijvoorbeeld werknemers te behouden voor hun organisatie. Op www.upgradejezelfregiozwolle.nl lees je er alles over. 

Mooi was ook om te zien dat meerdere ondernemers zagen dat hun collegae ondernemers ook worstelen met vragen rondom personeel. Dat was In winkelcentrum Meidoornplein Wezep het geval. 

Vanuit het WSP zijn tips gegeven, zoals het zoeken naar vormen van samenwerking tussen ondernemers of het inschakelen van stagiaires. Ook kwam de WSP in gesprek met een thuiszorgorganisatie, die een enorm tekort aan thuiszorg medewerkers heeft en waarvoor een groepsbijeenkomst met mogelijke kandidaten voor werkervaringsplaatsen een oplossing kan zijn.  Het is zoeken, maar er zijn veel mogelijkheden om toch een passende match te maken.

Liesbeth Vos – van de Weg: “De tekst op de bus  is duidelijk. Het gaat om denkers en doeners, maar op dit moment zou ik toch willen zeggen tegen inwoners en ondernemers: “ Ga het doen, maak gebruik van het WSP en/of de scholingsvouchers. De economie groeit, dat betekent kansen voor werkgevers en kandidaat werknemers, maar we moeten ze wel samen passend maken!”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment