3230 logo 400a66f9dd425db53771e2232090d7f7

OOSTERWOLDE -  Elke maand beloont Stibat mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. Deze maand is meneer Boeve uit Oosterwolde de gelukkige. Stibat bedankt meneer Boeve voor zijn moeite en beloont hem met een ‘support your locals’ dinerbon.

De plus van een lege batterij
In elke lege batterij zit nog een plus. Ingezamelde batterijen leveren namelijk waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten... en nog veel meer. Door lege batterijen in te leveren, draag je bij aan een duurzamere wereld. Als we de metalen uit batterijen hergebruiken, hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te winnen. En met 25.000 inleverpunten in Nederland is het een kleine moeite om je lege batterijen in te leveren.

Lever ze in en geef ze een nieuw begin!
Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van € 50,-, tachtig Nationale Tuinbonnen van € 25,- en drie weekendjes weg ter waarde van € 445,- bij Center Parcs.

Hoe doe je mee? Verzamel zoveel mogelijk lege batterijen en doe ze per 10 stuks in een zakje samen met een briefje waarop jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres staat geschreven. Vervolgens lever je het zakje in bij een van de vele inleverpunten van Stibat, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige mensen.

Over Stibat
Sinds 1995 houdt non-profitorganisatie Stibat zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. We ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting. En door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment