DSC01894

OLDEBROEK -  Vrijdagavond 17 september werd in de Schutstal van het Boerderijmuseum te Oldebroek een boek over de markante persoon Beert Akster (1889-1982) gepresenteerd. Dit boek is een gezamenlijke uitgave van Oudheidkundige Verenigingen De Broeklanden te Oldebroek en Arent thoe Boecop te Elburg.

Foto's Jack Aalderink

Uit handen van de beide voorzitters van deze verenigingen, John Witvliet en Pauline van Zweden, kreeg het oudste kleinkind van Beert Akster, Hennie Prakken-Spaan bijgestaan door haar broer Reijer Spaan, het eerste exemplaar in ontvangst.

De presentatie van deze gezamenlijke uitgave werd bijgewoond door de familie Akster en de familie Spaan. Een zeer geslaagde avond met een prachtige presentatie over het leven van Beert Akster. De landgoederen Zwaluwenburg en IJsselvliedt alsook het rentmeesterschap van Beert Akster over de onroerende goederen van Het Feithenhof stonden centraal en werden in de presentatie toegelicht.

De uitgave wordt bezorgd bij alle leden van De Broeklanden en Arent thoe Boecop. Bij de plaatselijke boekhandels is deze goed verzorgde uitgave los te koop voor € 9,95.

Het lidmaatschap voor OV De Broeklanden bedraagt slechts € 11,50 per jaar en daarvoor krijg je zelfs vier uitgaven per jaar. Zie de website www.ovdebroeklanden.nl 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment