thumbnail Duurzaamheidsfonds EMH

OLDEBROEK -  Energiemaatschappij Hattemerbroek (EMH) heeft op 26 augustus 2021 een duurzaamheidsfonds opgericht. Jan van de Wiel, Marga Lewis en Henk van de Haar, de drie bestuursleden van het fonds, nemen de statuten in ontvangst bij Van der Laan notariaat in Oldebroek. Jan van Werven, eigenaar van het windmolenpark: “Per kWh opgewekte stroom storten we een bedrag op de bankrekening van het fonds, met een maximum van €24.000,- per jaar. De verwachting is dat we dit bedrag ieder jaar zullen bereiken. We vinden het geweldig dat we op deze manier van betekenis zijn voor de nabije samenleving, tegelijkertijd voldoen we hiermee aan onze verplichtingen.”

Duurzame en maatschappelijke initiatieven

De opbrengsten van het fonds gaan naar duurzame en maatschappelijke initiatieven. Een driekoppig bestuur beslist aan de hand van verschillende eisen welke initiatieven een gift ontvangen. Jan van de Wiel, voorzitter van het duurzaamheidsfonds: “Met het duurzaamheidsfonds stimuleren we investeringen in groene energie, de circulaire economie, mobiliteit, sport of een rijke leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een dorpshuis.”

Energiemaatschappij Hattemerbroek richtte het fonds op in samenwerking met de gemeente Oldebroek, dorpsbelangen Hattemerbroek en dorpsbelangen Zalk. De drie nieuwe bestuursleden - Jan van de Wiel uit Biddinghuizen, Marga Lewis-Hoogendoorn uit Zalk en Henk van de Haar uit Hattemerbroek – brengen ruime ervaring als bestuurslid mee. Ze ontvingen de statuten uit handen van Carola van der Laan in Oldebroek. Zij stelde de statuten voor deze stichting pro deo op, omdat dit een duurzaam en maatschappelijk doel dient.

Online aanvraag

Binnenkort komt de website van het duurzaamheidsfonds online, waarop onder andere het reglement te vinden zal zijn. Vanaf januari 2022 is het mogelijk om duurzame initiatieven in te dienen.

Als de website online is, zal dit via de media worden gecommuniceerd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment