IMG 5879

HATTEM/WEZEP - Vrijdagavond 24 en zaterdag 25 september wordt er een grote regionale Kleindierenshow gehouden in het ruitersportcentrum van het Hippisch Centrum Hattem aan het Vijzelpad 112 in Hattem. De IJsselvliedtshow is voor  Kleindierliefhebbers een begrip op de Noord-Veluwe. Dit jaar wordt al weer de 30 editie georganiseerd door de vereniging Nut en Sport Wezep en omstreken. De toegang is gratis.

De belangstelling is dit jaar bijzonder groot. Er zijn 761 dieren ingeschreven, en dat zijn er liefst 100 meer dan vorig jaar. Bij de grote hoenders zijn er onder meer Barnevelders en een Auraucana. Deze laatste legt groene en blauwe eieren. Bij de dwerghoenders een grote collectie Hollandse krielen in de kleuren Patrijs  Geelpatrijs en meer variaties en er zijn Serama’s, Japanse kwartels, Indische Loopeenden en sierduiven te bewonderen. En natuurlijk ook cavia’s en diverse  konijnenrassen, zoals de Vlaamse Reus, Groot Chinchillla, de Havana, de Thrianta , de Rexdwerg en kleurdwergen.

Alle geëxposeerde dieren zijn door een dierenarts gezond verklaard, en zijn ingeënt tegen ziektes als vogelpest (kippen en eenden) en RHD (konijnen).

Op vrijdag worden de dieren op raskenmerken beoordeeld door erkende keurmeesters die elk dier punten toekent. De dieren met de meeste punten komen in aanmerking  voor fraaie prijzen.

I.v.m. de coronamaatregelingen is er geen officiële prijsuitreiking.

Openingstijden tentoonstelling: Vrijdag : 24 september 2021 van 19.00 uur tot 22.00 uur. Zaterdag: 2[5 september 2021 van 10.00 uur tot 15.45 uur.

Basisregels ter voorkoming van verspreiding COVID-19:

  • Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM
  • Blijf bij klachten thuis en laat u testen
  • Wij houden ons aan de 1,5 meter
Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment