JAA00756

OLDEBROEK -  'Mijn monument is jouw monument'.  Dat was het thema van de vandaag gehouden Open Monumentendag. In de gemeente Oldebroek werkten o.a. Boerderijmuseum ’De Bovenstreek’, oudheidkundige vereniging ’De Broeklanden’, molen ’De Hoop’ en Yestercar (restauratie van veterane Volvo’s) aan deze dag mee. 

Molen De Hoop (Zuiderzeestraatweg 252) in Oldebroek is een windmolen gebouwd in 1853 en is een monument, dat in gebruik is. Er wordt graan gemalen, olie geperst. De molenaars zijn vrijwilligers met passie voor de molen. Bezoekers waren vandaag welkom om een kijkje in de molen te nemen en de werking van de molen te bekijken.

Open Monumentendag Molen De Hoop

Het Boerderijmuseum, gevestigd in de uit 1753 daterende rijksmonumentale boerderij aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek, hield vandaag om 11.00 uur een erfhuis met mooie en verrassende producten. Er kon geboden worden op o.a. oude huishoudelijke artikelen, boerengereedschap, een koperen pomp, sieraden (zoals beugeltasjes, gouden mutsenbellen, rouwhangers) en in goede staat verkerende oude fietsen. Naast het erfhuis was bij het Boerderijmuseum o.a. ook een keuring van Veluwse landgeiten.Verder waren er meerdere  activiteiten voor kinderen

Open Monumentendag Boerderijmuseum 2021

Bij Yestercar aan de Mauritslaan 7 in Wezep werden op Monumentendag gerestaureerde veterane Volvo’s getoond. Ook liet Yestercar de werking van een motorblok aan de bezoekers zien. ”Best leerzaam zo’n draaiend motorblok,” zegt Gé Wiendels van Yestercar.

Open Monumentendag Stichting Yestercar 2021

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment