luchtfoto

WEZEP - Happy Holiday zoekt vrijwilligers voor de nachtdienst in Huize IJsselvliedt in de periode van 18 t/m 22 oktober. Stichting Happy Holiday is een organisatie die twee keer per jaar een week organiseert voor gezinnen waarvan een, en soms ook meerdere gezinsleden, met namen kinderen, ernstig ziek zijn. Zo ziek dat het gezin zonder extra hulp niet meer samen op vakantie kan gaan of ervan kan genieten.

Bij Happy Holiday worden overdag de gezinnen geholpen door vrijwilligers, bestaande uit verpleegkundige, artsen en mensen die het gewoon leuk vinden om samen met een gezin op te trekken tijdens deze vakantie. Echter kan Happy Holiday maar een bepaald aantal vrijwilligers plaatsen. Indien de nachtdienst uit deze zelfde groep vrijwilligers gehaald moet worden, is men overdag deze “wapperende handjes” kwijt. In feite kan geen vrijwilliger gemist worden. Afgelopen jaar zijn daarom mensen uit de omgeving van Wezep gevraagd om nachtdienst te komen draaien.  Het is de bedoeling  om een groep van nachtdienstvrijwilligers te maken voor de vakanties die altijd in het voorjaar en een in het najaar plaatsvinden.  Dat is al twee keer met succes gelukt. Maar men krijgt niet altijd de nachten (van maandag t/m vrijdag) vol. Daarom deze oproep. 

Zijn er mensen die het leuk vinden om Happy Holiday te helpen. U hoeft hier geen specifieke opleiding voor te hebben.  Een arts, verpleegkundige of iemand voor andere calamiteiten zijn direct bereikbaar en binnen een paarminuten ter plaatsen.De nachtdienst is van 23:00 tot 08:30 uur en bestaat hoofdzakelijk uit, het in de gaten houden van babyfoons, rondes lopen en hier en daar even kijken of alles nog goed gaat. Het belangrijkste is, dat  de ouders, of mantelzorger een week kunnen doorslapen. Eén week waarin ze niet meerdere malen moeten opstaan om te kijken of alles nog goed gaat. Eén week rust, zodat ze ook samen met de rest van hun gezin ‘uitgerust’ kunnen genieten van de gezamenlijke vakantie.

Natuurlijk staat de nachtdienst er niet alleen voor. Zijn er ’s nachts echte specifieke medische zaken, dan kunt u altijd iemand wakker maken (verpleegkundige).. Happy Holiday wil graag een poule aan mensen die ze kunnen benaderen, om of alleen, of met z’n tweeën de nachtdiensten op te vullen. Wat krijgt u er voor terug: "dankbare gezinnen die genieten om op IJsselvliedt te zijn". Heeft u zin in deze uitdaging. Dan kunt u reageren op info@stichtinghappyholiday.nl wilt u nog meer weten. Bel dan gerust. 06-22557260.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment