thumbnail Gouden broche

OLDEBROEK – Naast huishoudelijke artikelen en boerengereedschap uit grootmoederstijd wordt zaterdag tijdens het erfhuis bij het Boerderijmuseum in Oldebroek een bijzondere collectie gouden en zilveren sieraden geveild. Zo’n 25 zeer bijzondere en waardevolle sieraden worden te koop aangeboden, waaronder zilveren en gouden mutsenbellen, een bijpassende gouden broche met bloedkoraal en kwastje, zeldzame zilveren broche, zilveren beugeltas, stel zilveren schoen- of kuitgespjes, twee zilveren bordjes of schotels met parelrand, Bijbel met zeldzame gouden enveloppe sluiting, etc.

Het erfhuis, dat zaterdag 11 september vanaf 11.00 uur bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek wordt gehouden, is een onderdeel van de Open Monumentendag waaraan in de gemeente Oldebroek wordt meegedaan door Yestercar (Prins Mauritslaan 7 in Wezep), oudheidkundige vereniging De Broeklanden (Bovenstraatweg 10A in Oldebroek), Molen ’de Hoop’ (Zuiderzeestraatweg 252, Oldebroek) en het Boerderijmuseum. Tussen 10.00 en 16.00 uur staan de deuren bij de vier deelnemers aan Monumentendag in de gemeente Oldebroek wagenwijd open en kunnen de bezoekers gratis naar binnen. Wel dienen de bezoekers vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een coronaherstelbewijs. Met de app CoronaCheck kunnen de bezoekers deze coronabewijzen bij de entree laten zien.

Naast het erfhuis is bij het Boerderijmuseum o.a. ook een keuring van Veluwse landgeiten. Ook voor kinderen zijn er meerdere activiteiten bij het museum. Bij molen ’de Hoop’ kan de werking van de molen bekeken worden, oudheidkundige vereniging De Broeklanden gaat terug in de tijd  en Yestercar showt gerestaureerde veterane Volvo’s. Ook laat Yestercar de werking van een motorblok aan de bezoekers zien.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment