thumbnail IMG 2136 Jaap Streefkerk

ELBURG -  De kantoren van de VVV Randmeren Veluwe  (Elburg, Nunspeet, Ermelo en Putten) hebben deze zomer hun krachten gebundeld bij de organisatie van de Veluwse Fietsdagen 2021. Vanaf vier verschillende locaties kon op drie dagen de Veluwe met de fiets ontdekt worden. Op dinsdag 3 augustus, de eerste in de reeks van drie dagen,  waren de startpunten in Elburg en Ermelo.

Terwijl de Vestingstad Elburg langzaam ontwaakte, stonden de eerste fietsers al voor de deur van VVV Elburg  om de fietsroute in ontvangst te nemen. Daar hoorde ook de goodiebag bij die Jumbo Elburg belangeloos ter beschikking stelde. Bovendien leverden Bakkersmolen Schuld, Lunchroom & Fastservice-restaurant De Elburger en Restaurant de Ossenstal  kortingsbonnen voor de deelnemers.

De route die in Elburg centraal stond was de Woldbergroute, samengesteld door Baukje Faber, één van de vrijwilligers van VVV / Museum  Elburg. De 47 kilometer lange route voerde o.a. langs Oldebroek, ’t Harde, natuurgebied de Renderklippen, langs kuddes Veluwse heideschapen en een schaapskooi.  De animo was overweldigend: meer dan 140 deelnemers zijn tot en met donderdag de 5e augustus vanuit Elburg opgestapt. En voor de fietsers die het allemaal gemist hebben: de Woldbergroute en alle andere VVV Randmeren Veluwe fietsroutes  zijn ook na afloop van deze succesvolle Veluwse Fietsdagen  2021 terug te vinden in de kantoren van VVV Randmeren Veluwe.

In de zomer van 2022 volgt een nieuwe editie met nieuwe verrassende fietsroutes.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment