thumbnail locourant

(ADVERTORIAL) Tegenwoordig zien we veel kantoorruimtes die modern worden ingericht, maar wat houdt dit precies in? Een moderne kantoorinrichting wordt beschreven als actueel, eigentijds en nieuw. In dit artikel beschrijft SKEPP een aantal elementen die vaak terugkomen in een moderne kantoorinrichting. Op basis van deze elementen maak je van jouw kantoor een modern kantoor!

De 5 elementen van een moderne kantoorinrichting

 

1. Veel lichtinval

In een moderne kantoorinrichting draait het allemaal om een goede lichtinval. Hierbij geldt: hoe meer licht, hoe beter! Als raamdecoratie kun je de donkere gordijnen, luxaflex of lamellen vergeten. Raamdecoratie hoeft alleen het felle zonlicht tegen te houden, maar er moet nog genoeg licht door worden gelaten. Naast het licht dat doorgelaten wordt door de ramen, moet je ook denken aan de verlichting die je in je kantoorruimte plaatst. Bij het gebruik van de juiste verlichting kun je zelfs de productiviteit van je werknemers een boost geven.

2. Gebruik van basic kleuren

Basic kleuren centraal staan centraal in een moderne kantoorinrichting. Vorm een basis van wit, zwart, grijs en natuurtinten en vul deze aan met kleuraccenten. Een kleuraccent kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in kantoormeubelen, zoals een opvallende fauteuils of in kantooraccessoires die je kunt toevoegen aan je kantoorinrichting.

3. Gebruik van diverse materialen

De materialen die je in een moderne kantoorruimte worden gebruikt zijn vaak glad en strak, dus robuuste materialen zoals onafgewerkt hout zul je niet snel tegen komen. De materialen die je wél zult tegenkomen zijn bijvoorbeeld glas, leer, kunststof, metaal, chroom en aluminium. Combineer deze materialen met elkaar om een moderne kantoorruimte te creëren!

4. Design kantoormeubilair

Naast genoeg lichtinval, basic kleuren en gladde/strakke materialen, horen design kantoormeubelen ook helemaal thuis in een moderne kantoorinrichting. Kies voor design kantoormeubelen met ronde vormen, strakke lijnen en minimalistische details. Een design meubelstuk kun je bijvoorbeeld kiezen in een kleuraccent, of je gaat voor een meubelstuk waarbij basic kleuren al gecombineerd worden met een opvallende kleur.

5. Ruimtes voor brainstorm en ontspanning 

Bij een moderne kantoorinrichting kijk je niet alleen naar meubilair en kleuren, maar ook de indeling van je kantoorruimte speelt een belangrijke rol. Naast werkplekken, vergaderruimtes en een bedrijfskantine beschikt een modern kantoor ook over ruimtes om te brainstormen, relaxen of socializen.

Hoe ziet jouw kantoorinrichting er op dit moment uit?

Wil je graag wat aanpassingen doen om van jouw kantoorruimte wat moderner te maken? Hopelijk hebben de 5 elementen uit dit artikel je geïnspireerd! Ga voor de elementen die passen bij jouw bedrijf en kantoorruimte. Bekijk de webshop van SKEPP voor moderne kantoormeubelen of neem contact op met een van de specialisten, en ga direct aan de slag.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment