artistieke impressie locatie Atlantis in Oldebroek Foto Gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - De woningnood in Gelderland is hoog. Met het programma SteenGoed Benutten worden leegstaande gebouwen in woningen veranderd. Met steun van de provincie Gelderland worden er 185 nieuwe woningen gebouwd in een leegstaande supermarkt, gemeentekantoor en jeugdcentrum in Oldebroek, Winterswijk, Wijchen en Berkelland.

Gedeputeerde Peter Kerris: “Met SteenGoed Benutten maken we plekken die al lange tijd leegstaan weer mooie plekken om te wonen. Duurzame en betaalbare woningen voor starters, ouderen en doorstromers. Meer woningen, minder leegstand!”

Atlantis in Oldebroek

Al 10 jaar staat het gebouw Atlantis aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek leeg. Dankzij de bijdrage en ondersteuning vanuit SteenGoed Benutten worden hier straks 10 energieneutrale sociale huurwoningen gebouwd. Het vervallen voormalige jeugdcentrum wordt gesloopt, waarbij de bouwmaterialen worden hergebruikt (circulair bouwen). Ook is er in de plannen veel aandacht voor duurzaamheid, klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen. Denk hierbij aan zonnepanelen en warmteterugwinning, nestgelegenheden voor zwaluwen, vleermuizen en insecten, en opvang van regenwater.

SteenGoed Benutten

Met het programma SteenGoed Benutten helpt de provincie gebieden met leegstand te veranderen in gebieden waar mensen prettig kunnen wonen en werken. De provincie wil zo  bijdragen aan een schoon en gezond Gelderland en gemeenten met kennis, informatie en subsidies ondersteunen. SteenGoed Benutten is onderdeel van het Actieplan Wonen, waarmee de provincie de bouw van 45.000 woningen in Gelderland will versnellen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment