rodekruis

OLDEBROEK -  De afdeling Elburg en Oldebroek zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers. Nu er steeds meer mensen op een dag worden gevaccineerd, zijn ook steeds meer Rode Kruisers nodig die na de vaccinatie EHBO verlenen. Daarom is de afdeling op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die gratis hun EHBO-diploma kunnen halen en daarna of als vrijwilliger of als betaalde kracht EHBO-diensten gaan draaien. De vaccinatielocaties zijn op dit moment in Apeldoorn, Lichtenvoorde, Zutphen, Doetinchem, Borculo, Heerde en Harderwijk. Na afloop van de vaccinatieperiode biedt het Rode Kruis een vervolgopleiding aan zodat mensen die als vrijwilliger actief willen blijven bij het Rode Kruis, verder kunnen gaan als evenementenhulpverlener.

 De EHBO-opleiding bestaat uit een online theoriegedeelte en een praktijkochtend of -middag. Na het afronden van de opleiding kunnen mensen zich aanmelden voor EHBO-diensten op een vaccinatielocatie in de buurt. Mensen die al een EHBO-diploma hebben kunnen direct aan de slag.

Na de vaccinatie wachten mensen een kwartier in een aparte ruimte om zeker te weten dat er geen reactie op de inenting optreedt. EHBO’ers van het Rode Kruis zijn hierbij aanwezig en bieden hulp als dat nodig is. William Bakker van de afdeling Elburg en Oldebroek zegt: ,,Het gaat niet altijd over reanimatie of een pleister plakken. Soms is de beste EHBO om er gewoon te zijn voor mensen in je Rode Kruis uniform. Dat stelt gerust. De meest voorkomende "bijwerking" van de vaccinatie is stress. Het helpt echt als je iemand even geruststelt met een vriendelijk woord.” William hoopt dat nieuwe EHBO’ers na afloop van de vaccinatieperiode actief blijven als vrijwilliger bij het Rode Kruis. ,,De evenementen komen langzaam maar zeker weer op gang. We kunnen altijd evenementenhulpverleners gebruiken dus we zorgen als afdeling graag voor de vervolgopleiding als mensen willen blijven!”

Mensen kunnen zich aanmelden via:

Klik hier voor betaalde inzet

Klik hier voor vrijwillige inzet.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment