thumbnail Gelderse Roadshow

OLDEBROEK  - Op woensdagochtend 23 juni was de Gelderse Roadshow in Oldebroek. Buurtsportcoach Ingrid Bijker van Goed Bezig Oldebroek is tevreden: “Het doel was om kinderen op een plezierige manier te stimuleren om met hun fietsvaardigheid aan de slag te gaan. En dit is zeker geslaagd!”

Exclusieve uitnodiging

Tijdens de Gelderse Roadshow gingen de kinderen twee verschillende fiets activiteiten doen. Op hun eigen fiets gingen ze bezig met verschillende fiets oefeningen, waardoor ze nog vaardiger werden op hun eigen fiets. “Ik vond het langzaam fietsen tussen de lijenen best lastig de eerst keer, maar na een paar keer lukte het mij steeds beter!” meldt een leerling uit groep vijf.

In totaal zijn er vier groepen vijf actief geweest tijdens de Gelderse Roadshow, zij kregen de exclusieve uitnodiging om deel te nemen. In totaal waren er zo’n honderd kinderen actief deze ochtend.

 Pumptrack

Tijdens de Gelderse Roadshow was het hoogtepunt de pumptrack. Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten, die elkaar ritmisch opvolgen De kinderen reden op een BMX-fiets over de baan en voor de veiligheid droegen ze een helm. Na wat oefenen en tips en trucs gingen de kinderen over de baan met een tijdswaarneming. De drie snelste kinderen uit elke groep wonnen een prijs: Zij mogen op maandag 16 augustus tijdens het WK BMX op Papendal, racen tegen andere groepsgenootjes van andere gemeenten.

Tijdens het ochtendprogramma was BMX-er Mitchell Schotman, de nummer twee van Nederland ook aanwezig om zijn kunsten te vertonen aan de kinderen van de Regenboog en Eben Haëzer. Julian Bijsterbosch kwam in de middag ook even tijdens de groep 5 van de Thimotheus school en tijdens het naschoolse aanbod. Goed Bezig had dit georganiseerd naar aanleiding van de Gelderse Roadshow. Hier kwamen 25 enthousiaste kinderen op af!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment