thumbnail 2021 06 27 IMG 9242B JavO

OLDEBROEK – Ondanks dat het Boerderijmuseum sinds kort weer beperkt open is gaan de vrijwilligers door met het houden van acties op de laatste zaterdag van de maand. Zaterdag 26 juni heeft het museum tongstrelende pannenkoeken (met en zonder spek in de aanbieding), alsmede de door Jannie van de Streek bereide watergruwel en kruudmoes.  

Bestellen kan t/m donderdag 24 juni via info@boerderijmuseum.nl, via de website www.boerderijmuseum.nl (onder het kopje bestellen), telefonisch 0525 63 1457 (oók via de voicemail) of via een pb op Facebook. De bestelde producten kunnen zaterdag 26 juni tussen 10.00 en 12.30 uur coronaproof worden afgehaald bij het Boerderijmuseum, Bovenstraatweg 10A in Oldebroek.

De kosten zijn: pannenkoek naturel € 2,00; pannenkoek met spek € 2,50; watergruwel € 4,50 per liter en kruudmoes € 6,00 per liter. Watergruwel werd vroeger vooral in het noorden en oosten van ons land gegeten. Het wordt bereid met o.a. gort, rozijnen, krenten, bessensap en suiker. Hetzelfde kan gezegd worden van kruudmoes. Dit is een oud Gelders en Overijssels gerecht van o.a. gort, karnemelk, spek rookworst, rozijnen en veel verse kruiden, zoals kervel, peterselie,  selderie, kruizemunt en zuring. Kruudmoes werd vroeger vaak en veel gegeten door harde werkers op het land. ”Voedzaam, gezond en ouderwets genieten,” zegt Jannie van de Streek.

Donaties en acties

Financieel draait het Boerderijmuseum op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, extra activiteiten, donaties, sponsoring, giften en subsidies. Door de lockdown is het museum lange tijd gesloten geweest vanwege de corona-uitbraak. De vaste lasten zijn doorgegaan. Dat betekent dat er meer geld uit de kas van het museum vloeide dan er in kwam. ”Daarom is het geweldig dat onze vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en doorgaan met het houden van acties,” zegt voorzitter Nicolet Hoorn. ”We bedanken iedereen die ons tot nu gesteund hebben.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment