thumbnail cultuurplein lessen website 118 1

REGIO/OLDEBROEK - In de afgelopen maanden zijn 60 drumleerlingen van Cultuurplein druk geweest met de Veluwe Beat. Het is een ritme en potentiële hit, geschreven door drumleraar Bouke Schaap. Er is door hem een supergaaf nummer gecomponeerd dat een echte hit kan worden. ‘Hoe gaaf is het om met je leerlingen zoiets te kunnen organiseren ‘ vertelt Bouke enthousiast. Rapper Young Teach uit Vorchten en zangeres Marloes van Ommen raakten geïnspireerd door het hele concept. Samen met Bouke en een echte producer zijn ze de studio ingedoken. Als klap op de vuurpijl is er een professionele videoclip gemaakt. De drumleerlingen hebben zelf op verschillende plaatsen op de Veluwe hun drumstel geplaatst en opgenomen op video. Al deze selfie-videos zijn gemonteerd in de clip. Ouders en leerlingen zijn supertrots. ‘Het lijkt wel een nummer van Snelle en Maan’ vertelt drumleerling Valentijn.

 

Gesprek met Bouke Schaap over de clip die hij maakte i.s.m.  Cultuurplein

Het idee voor dit mega-project is van drumdocent Bouke Schaap die ook zijn collega drummers erbij betrok. Waarom dit project? ‘Om de drumleerlingen van Cultuurplein een uitdaging te geven en een duidelijk betekenisvol doel midden in deze lockdown corona-tijd. Maar ook om ze een hart onder de riem te steken en hoop en perspectief te bieden. Ze werken mee aan een hip en professioneel geproduceerd product dat binnen hun eigen kring gewaardeerd wordt. Vet!’, vertelt Bouke enthousiast.

De leerlingen van Cultuurplein werden uitgenodigd om deel te nemen aan het project door middel van een selfie-clip. Deze stuurden ze op en deze wordt gemonteerd in een gave videoclip. Leerlingen namen hun Veluwe Beat op, niet thuis, maar ergens op de Veluwe. Deelnemers gingen dus buiten een eigen drumopname maken en sturen deze opname op. Ze mogen op hun eigen drumstel spelen, maar ook op attributen, zoals een hek of boomstam. De Molukse slagwerkgroep Tifa uit Vaassen heeft ook op locatie meegespeeld. Kinderen van groep 6 van basisschool Wereldwijs uit Heerde en groep 8 van de Violier uit Vaassen zongen mee ‘Totdat iedereen het hoort”.

De video is te zien op het video kanaal van Cultuurplein of zoek eenvoudig op Veluwebeat en je bent er zo. Het nummer is ook te beluisteren op Spotify bij Veluwe Beat -Tot dat iedereen het hoort. Dit project is mede mogelijk gemaakt het Cultuur & Erfgoed Pact Noord Veluwe.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment