triest

Wie wordt de allereerste ‘Mbo Studentondernemer van het jaar’ in Regio Zwolle? Dat wordt bekend tijdens de finale van deze verkiezing, op 24 juni 2021 in Zwolle. Decor van de verkiezing is de lancering van de 13e editie van ZON’regio Zwolle in ‘Vogellanden centrum voor revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl’, die zijn locatie speciaal voor de bijeenkomst beschikbaar stelt.

‘Met acht ondernemende mbo-opleidingen in Regio Zwolle, zien we hier vele (ex-)studenten gedreven hun eigen bedrijf starten. De award stimuleert deze talenten om hier in de regio te blijven, kansen te pakken en hun bedrijf te laten groeien’, motiveert Jan-Ernst van Driel, directeur van Deltion College zijn initiatief voor deze verkiezing. Stemmen op een van de zes genomineerden kan tót donderdag 24 juni via zonregiozwolle.nl.


Eerste verkiezing voor mbo-studentondernemers

In de andere mbo-opleidingen in Regio Zwolle en in de uitgevers van ZON’regio Zwolle, Annet Spijkerman en Annemarie Teeken (A2 Business), vond Van Driel medestanders. ‘Wij willen met het platform ZON’regio Zwolle onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheidsinstanties en het bedrijfsleven met elkaar verbinden’, zegt Spijkerman. ‘Studenten en student-ondernemers horen hierbij. Voor jonge startende ondernemers was er trouwens nog niet een dergelijke verkiezing. Terwijl zij ons zó inspireren. De hoogste tijd, dus.’

Sterk startup-klimaat 

De kanshebbers van dit jaar zijn: Albert Post (SVO), Romy Veldkamp (Landstede), Thijmen Sterken en Teuntje van Leeuwen (Cibap), Steven van der Weerd (Deltion College), Kyra Kooij (Zone.college) en Dave van Veldhoven (opleiding Vakman Ondernemer). ‘Deze studentondernemers hebben de meest verrassende ideeën, en de drive om die uit te voeren ook’, zegt Teeken. ‘Stimuleren we dit, dan zullen er nog meer mooie bedrijven ontstaan, wat het startup-klimaat hier in de regio versterkt.’
Voor deze eerste editie van de verkiezing meldden zes mbo-scholen zich aan. Iedere school selecteerde zijn eigen kandidaat. Daaruit volgden de zes hierboven genoemde genomineerden.

Bokaal en andere prijzen

De winnaar mag zich ‘Mbo Studentondernemer van het jaar 2021’ noemen en ontvangt een prachtige bokaal die is ontworpen door Cibap-studenten, een pagina in de komende wintereditie van ZON’regio Zwolle, een cheque met 500 euro startkapitaal en voor 2.500 euro aan masterclasses en advies, gericht op ondernemerschap. Daarmee wordt de studentondernemer van het jaar nog steviger in het zadel geholpen.

 

Vakjury én publieksjury

Alle deelnemers presenteren hun bedrijf in een video. Daarover buigen zich de vakjury (bestaand uit de bij het platform ZON’regio Zwolle aangesloten bedrijven en organisaties) en andere geïnteresseerden. U kunt tót 24 juni stemmen via zonregiozwolle.nl. Uit de eerste 800 stemmen die zijn binnengekomen, blijkt dat het een nek-aan-nekrace is, waarin de 6 kandidaten goed aan elkaar zijn gewaagd.

Op 24 juni presenteren de 6 kanshebbers hun bedrijf tijdens de bijeenkomst in Vogellanden en worden de 2 kandidaten met de meeste stemmen bekendgemaakt. Hierna wijst het publiek (alle aanwezigen vormen samen de publieksjury) een van die 2 als uiteindelijke winnaar aan. 

Olie voor het bedrijfsleven

De Vogellanden is met veel enthousiasme gastheer voor de finale van de verkiezing van de Mbo Studentondernemer van het jaar 2021. Fenna Eefting, bestuurder van Vogellanden: ‘Niet praten, maar doen. Dat waardeer ik aan mbo’ers. Wat olie is voor een machine, dat zijn mbo-ondernemers voor het bedrijfsleven.’

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment