thumbnail image002

ELBURG/OLDEBROEK -  Dinsdag 15 juni is het De dag van de Schoonmaker. Een dag waarop de Inclusief Groep alle schoonmakers binnen Inclusief Groep willen bedanken voor hun inzet! Juist in de coronacrisis werd weer duidelijk hoe belangrijk het vak van schoonmaker is. Vanwege corona werden extra eisen gesteld aan het schoonmaken en dit is door de medewerkers goed opgepakt. Deurklinken, trapleuningen etc. moeten regelmatig worden schoongemaakt. Daar waar overig personeel wel aanwezig is, worden ruimtes extra schoongemaakt en ga zo maar door. Een hele klus, maar op elke locatie waar de Inclusief Groep werkzaam is, wordt het door de schoonmakers goed opgepakt en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers uitgevoerd.

Een dag zonder schoonmakers, is als een dag zonder zon. Zo ook bij de gemeente Elburg. Het gemeentehuis Elburg wordt al jaren schoongemaakt door de medewerkers van Inclusief Groep. Naast dat ze hun werk goed doen, zijn ze ook altijd vriendelijk.

"De schoonmakers van Inclusief Groep maken me dagelijks ten minste tweemaal blij. De eerste keer als ik het gemeentehuis binnenkom. Op een opgewekte wijze word ik welkom geheten. De tweede keer als ik op mijn kamer kom waar m'n bureau schoon is, het heerlijk fris ruikt en zelfs de stapel tijdschriften op mijn vergadertafel weer recht is gelegd. Een dag zonder schoonmakers, is als een dag zonder zon,” aldus Arjan Klein, wethouder gemeente Elburg.                                                                                

Een vak om trots op te zijn

Schoonmaken is een vak. Bij Inclusief Groep krijg je de mogelijkheid om diploma’s en certificaten te behalen om zo een volleerd schoonmaker te worden.

In de Schoonmaak Academie van Inclusief Groep ben je echt aan het werk in de schoonmaak - want werken leer je door te werken - maar daarnaast wordt de academie gebruikt om werknemers- en vakvaardigheden aan te leren. Je kan door middel van Praktijkleren gerichte vakvaardigheden aanleren en daarvoor landelijk erkende praktijkverklaringen ontvangen. Dit staat goed op je CV en hierdoor kan je je ook verder ontwikkelen en doorstromen naar andere werkgevers.

Zo is Henny al jaren werkzaam in de schoonmaak. Zij heeft door Praktijkleren praktijkverklaringen gehaald. Hiermee laat ze zien dat ze een vak leert en ze kan dit ook aantonen met deze verklaringen. “Ik heb nog nooit een diploma behaald en binnenkort kan ik wel zeggen dat ik in het bezit ben van Praktijkverklaringen. Daar ben ik best trots op”.

Geïnteresseerd?

Zou jij ook wel een echt vak willen leren en willen werken in een gezellig team? Solliciteer dan bij Inclusief Groep. Solliciteren kan via sollicitaties@inclusiefgroep.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment