rookvrij

WEZEP -  Donderdag heeft wethouder Liebeth Vos het bord "rookvrij"officieel onthuld. Kinderboerderij Voskuilerhoeve is dus vanaf heden volledig rookvrij. De directe aanleiding om dit te regelen was het probleem met verveeld rokende jongeren op het terrein. Vooral tijdens de lockdown kwam het regelmatig voor dat jongeren aan de picknicktafels zaten te roken. Om dit tegen te gaan is de knoop doorgehakt en en heeft de kinderboerderij contact opgenomen met KinderboerderijenActief, dat een rol als aanjager heeft om zoveel mogelijk kinderboerderijen in Nederland rookvrij te maken. Een voortvloeisel uit het Nationaal Preventie Akkoord van staatssecretaris Paul Blokhuis.

Foto's Alida Bosma

Met een rookvrij terrein worden kinderen beschermd en dat moet ertoe bijdragen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien en voorkomen dat kinderen  gaan roken. Op weg naar een rookvrije generatie is het devies.

Hans de Rijk van KinderboerderijenActief heeft de kinderboerderij prima geholpen met het traject om rookvrij te worden.

Ook wethouder Vos is, met gezondheidszaken in haar portefeuille, heel blij met het initiatief om de kinderboerderij rookvrij te maken en zij nam dan ook graag even de tijd naar de kinderboerderij te komen om het bord te onthullen. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment