gemeente oldebroek

OLDEBROEK  - Dinsdag 1 juni 2021 aan het einde van de middag en in de avond was er een grote brand in Oldebroek. De brand woedde in een bedrijf dat zwembaden en sauna’s verkoopt.

Roetdeeltjes

Momenteel doet het RIVM onderzoek naar gevaarlijke stoffen die wellicht zijn vrijgekomen. Vanochtend zijn de monsters naar het lab gegaan. De uitkomsten wordt binnen 48 uur verwacht. Het advies aan agrariërs in de omgeving is het vee niet te laten grazen. Eventueel gemaaid gras kan wel worden weggehaald (voor de regen), maar dient apart te worden gehouden. 


Inmiddels is bekend welke omgeving binnen het onderzoeksgebied valt. Het betreft een gebied ten westen van Rhodos Welness; van de Zuiderzeestraatweg tot aan de Oostendorperstraatweg inclusief de Eekterweg. Dit is op bijgaand kaartje aangegeven. Bewoners van het gebied ontvangen later vandaag een brief met meer informatie. 

“We zijn heel erg geschrokken dinsdag van de verschrikkelijke brand in Oldebroek. We bekijken op dit moment nog wat de gevolgen zijn, niet alleen voor de direct getroffen ondernemers maar ook voor agrariërs, veehouders en andere omwonenden. Welzijn van mens en dier staat voorop. Daarom moeten we geduld hebben en de nu lopende onderzoeken afwachten. Langs deze weg laat ik graag weten dat ik met iedereen enorm meeleef,” zegt burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. 

Later vandaag volgt een FAQ met meest gestelde vragen. Houd hiervoor de website www.oldebroek.nl in de gaten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment