thumbnail Keizersveld Henk Bloemert

Evert van ’t IJssel ging met Henk Bloemert uit Staphorst op de fiets om het circuit Keizersveld weer in beeld te krijgen. Na afloop van het gesprek geeft Henk dat hij circuit Keizersveld niet echt meer kan herinneren. Op 16-jarige leeftijd stapte Bloemert op de crossmotor en hij had de smaak al snel te pakken en reed ook al vrij snel onder de vlag van de K.N.M.V.

Henk stapte tijdens de opname op zijn mountainbike om het volledige circuit nog eens af te leggen. Bij terugkomst gaf Bloemert aan dat hij zich het circuit nu weer wist thuis te brengen.

Henk had een druk motorcrossschema, maar was er tijd dan kwam hij naar Keizerveld. De Sint-Nicolaas beker, waar hij supertrots op is, vindt hij nog terug in een doos.  Pratend over de gezelligheid rondom de baan, is hij vol lof. Bloemert was een A rijder en vertelt dat Jerry Klaaysen een zeer nette rijder was, maar ook een strijder. Henk heeft ook op hoog niveau gereden en moest het destijds opnemen tegen Kees van de Ven, Gerard Rond en zo rollen er nog steeds meer namen over zijn tong. Bij een clubwedstrijd was de druk niet zo groot. Bij een grote wedstrijd ging het namelijk echt om de punten. Toen Bloemert 30 jaar werd was het afgelopen met de motorcros. Het leek het over en uit, maar Bloemert heeft nog veel meer beleefd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment