thumbnail IMGL0858A1

OLDEBROEK – Omdat de deuren van Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek vanwege de corona-uitbraak noodgedwongen (nog) gesloten blijven gaat het museum door met het houden van acties. De eerstvolgende actie is een moederdagactie met diverse soorten planten en potten/maanden op zaterdag 8 mei van 10.00 tot 14.00 uur. De plantenmarkt wordt buiten gehouden. In tegenstelling tot de andere acties hoeft bij deze actie niet vooraf besteld te worden en afrekenen kan per pin of contant.

De prijzen variëren van € 3,95 tot € 19,95. Voor de kinderen zijn er ook artikelen tegen kleine prijsjes om cadeau te geven aan mama en/of oma. De gekochte artikelen worden mooi ingepakt bij de inpaktafel. Alice Spronk zegt dat het Boerderijmuseum een mooie collectie in de aanbieding heeft. ”Met het kopen van producten wordt het Boerderijmuseum financieel gesteund,” vertelt Alice, die hoge verwachtingen heeft van deze plantjesmarkt.

Donaties en acties

Financieel draait het Boerderijmuseum in willekeurige volgorde op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, extra activiteiten, donaties, sponsoring, giften en subsidies. Door de lockdown is het museum nu gesloten vanwege de corona-uitbraak. De vaste lasten gaan door. Dat betekent dat er momenteel meer geld uit de kas van het museum vloeit dan er in komt. ”Daarom is het geweldig dat onze vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en acties houden,” zegt penningmeester Cees Souman van het Boerderijmuseum. Volgens Souman is met de eerder gehouden acties gebleken dat de inwoners van de gemeente Oldebroek en de regio willen dat het Boerderijmuseum blijft bestaan. Ondersteuning is ook mogelijk via giften op bankrekening NL58 RABO 0348 43 6300 t.n.v. Stichting Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ te Oldebroek. ”De mensen uit deze regio hebben tot nu toe steeds goed gereageerd op de acties. Als bestuur van het Boerderijmuseum hopen we ook nu weer op die steun,” zegt Souman.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment