LOCAL

OLDEBROEK   -  De gemeente Oldebroek geeft jongeren extra kans om hun talent in te zetten of te ontdekken. Iedereen tussen de 14 en 27 jaar uit de gemeente Oldebroek is uitgenodigd om mee te doen aan het project Local Talent. Samen met andere jongeren wordt in kleine groepjes gewerkt aan tutorial-, review- of voorlichtingsvideo’s. Jongeren krijgen hierin gratis professionele begeleiding, zo worden vaardigheden ontdekt of verbeterd die waardevol zijn voor hun toekomst, maar ook voor die van een ander! De video’s worden onder andere ingezet op de basisscholen. Jongeren die liever niet in beeld komen, kunnen backstage meewerken.

De begeleider kan helpen om nieuwe talenten te ontdekken, talenten verder te ontwikkelen, drempels te overwinnen en jongeren op weg helpen naar succes. Samen wordt afgesproken wat je als deelnemers wil leren om vaardigheden voor de toekomst te verbeteren en te verbreden.

Wethouder Liesbeth Vos: “Een mooi initiatief. We zien dat steeds meer jongeren zich door de coronamaatregelen vervelen, somber worden en zich zelfs eenzaam voelen. Daarom roep ik jongeren op om aan dit project mee te doen. Het is niet alleen leuk om samen iets te doen, je ontwikkelt veel vaardigheden die goed staan op je CV en die je kunnen helpen in de toekomst. En niet alleen jij hebt hier iets aan, je zet je ook nog eens op een waardevolle manier in voor anderen.“

Meedoen of vragen?
Jongeren die graag mee willen doen kunnen zich aanmelden via: www.localtalent.nl. Voor vragen kan contact opgenomen worden met Artlife Workshops via 06 44 04 88 64 of info@localtalent.nl. Na deelname krijg elke deelnemer een certificaat van de gemeente, een Europass Certificaat en een beloning ter waarde van 125 euro voor elke groepje om samen iets tofs mee te doen om de talenten ook na het project te blijven ontwikkelen.

Maatschappelijke Diensttijd
Dit project is onderdeel van Perspectief voor de Jeugd met MDT, wat hoort bij het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van ZonMW. Het doel van het project is om iets te doen voor een ander, talent te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. In dit project werkt gemeente Oldebroek samen met MDT-organisatie Helping Heroes en Artlife Workshops. Met hun ruime ervaring en expertise voeren zij dit project samen met de jongeren uit.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment