thumbnail 2021 02 27 Advocaat

OLDEBROEK  -  Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek gaat ook in 2021 door met het houden van acties om de museumkas te spekken. ”De eerste activiteit van het nieuwe jaar, de traditionele sprokkelmarkt op de laatste zaterdag van februari, kan vanwege de corona-uitbraak niet doorgaan. Jammer, een jarenlange traditie wordt daarmee doorbroken,” zegt voorzitter Nicolet Hoorn van het Boerderijmuseum. Omdat het Boerderijmuseum ook dit jaar rekening houdt met minder inkomsten door het virus gaan de vrijwillig(st)ers door met acties op de laatste zaterdag van de maand.

Zaterdag 27 februari kunnen degenen die het Boerderijmuseum een warm hart toedragen terecht voor pannenkoeken, balkenbrij en door vrijwilligsters van het Boerderijmuseum zelf gemaakte advocaat. Bestellen kan tot en met donderdag 25 februari via info@boerderijmuseum.nl, via de website www.boerderijmuseum.nl (onder het kopje bestellen), telefonisch 0525 63 1457 (oók via de voicemail) of via een pb op Facebook.

De kosten zijn: pannenkoek naturel € 2,00; pannenkoek met spek € 2,50; balkenbrij,1 bakje à 500 gram € 5,95; 2 bakjes balkenbrij à 500 gram € 10,00; advocaat € 5,50 per jampotje; 2 jampotjes advocaat € 10,00. De bestelde producten kunnen zaterdag 27 februari tussen 10.00 en 12.30 uur coronaproof worden opgehaald bij het Boerderijmuseum.

Donaties en acties

Financieel draait het Boerderijmuseum op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, extra activiteiten, donaties, sponsoring, giften en subsidies. Door de lockdown is het museum nu gesloten vanwege de corona-uitbraak. De vaste lasten gaan door. Dat betekent dat er momenteel meer geld uit de kas van het museum vloeit dan er in komt. ”Daarom is het geweldig dat onze vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en acties houden,” zegt Nicolet Hoorn. Volgens mevrouw Hoorn is vorig jaar gebleken dat de inwoners van de gemeente Oldebroek en de regio willen dat het Boerderijmuseum blijft bestaan. Ondersteuning is ook mogelijk via giften op bankrekening NL58 RABO 0348 43 6300 t.n.v. Stichting Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ te Oldebroek. ”De mensen uit deze regio hebben vorig jaar steeds goed gereageerd op de acties. Als bestuur hopen we ook dit jaar weer op die steun,” zegt mevrouw Hoorn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment