miss

WEZEP - Bij veel kapperszaken bleef, onder het motto #lichtvoordathetuitgaat, donderdagavond 18 februari tussen 18.00 en 20.00 uur het licht extra branden. Door het licht aan te houden in hun salons wilden de kappers hun strijd voor meer steun en heropening kracht bijzetten. Ook Ethel Jansen van MissHizz deed mee. 'Zoals bij veel kappers doen wij donderdag 18 februari ook het licht aan! Het is nu wel klaar! We willen weer beginnen, schaar weer oppakken voordat het te laat is!' Schrijft ze op Facebook.

 Heropening kan verantwoord en veilig

'Uit onderzoek is gebleken dat de kappersbranche met stip op nummer 1 staat op de lijst van branches die volgens Nederlanders weer open moeten gaan. ' zegt Maurice Crusio, voorzitter van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

Gesteund door deze data, pleit de ANKO voor snelle heropening van de branche. “Dat kan en dat moet” meent Crusio. De branche heeft zich vanaf de heropening na de eerste lockdown, strikt aan een streng hygiëneprotocol gehouden, inclusief triage en werken op afspraak. Veel kappers (43%) namen zelfs nog extra maatregelen. En met resultaat: we hebben geen signalen dat kapsalons in het afgelopen jaar een besmettingshaard voor het coronavirus zijn geweest.

Doordat zij werken op afspraak veroorzaken kappers geen drukte op straat. Klanten komen niet ‘funshoppen’. Een kappersbezoek is dus maximaal gereguleerd en gecontroleerd. Een bezoek aan de kapper is verantwoord en veilig voor kapper en klant!

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment