eendracht wezep

WEZEP/ZWOLLE –Zaterdagavond 6 december a.s. zullen het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het A-orkest van Chr. Muziekvereniging De Eendracht Wezep een gezamenlijk concert geven in het kader van de HRFSTWND-concertreeks. Dit concert vindt plaats in theater De Spiegel in Zwolle.

HRFSTWND is uitgegroeid tot een fenomeen dat mensen verrast met een muzikaal feest op hoog niveau. Enthousiaste muzikanten onder leiding van topdirigenten spelen de prachtigste composities uit binnen- en buitenland.

HRFSTWND is de grootste concertreeks van Europa en richt zich op een breed publiek van muziekliefhebbers tot mensen die niet of weinig bekend zijn met blaasmuziek.

De HRFSTWND-organisatie verbindt daarom de verschillende concerten met de verschillende professionele podia in de provincies Gelderland en Overijssel. HRFSTWND is met de verschillende concerten op bijzondere locaties en met ruim 15.000 enthousiaste bezoekers een fenomeen. Mede hierdoor ontstond ook bij de professionele podia steeds meer interesse voor deze concertreeks. De Spiegel is zo’n bijzondere concertlocatie.

De Eendracht geeft op 6 december a.s. in theaterzaal De Spiegel in Zwolle één van deze concerten en heeft niet de minste samenwerkingspartner weten vast te leggen: het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO). De Eendracht is er trots op dat een toporkest als het NJFO onder leiding van dirigent Danny Oosterman zijn medewerking aan dit concert wil verlenen. Met jonge muzikanten – muzikanten tussen de 15 en 25 jaar – draait het NJFO al jaren in de top van de Nederlandse blaasmuziek mee.

De HRFSTWND-concertreeks 2014 staat in het teken van het 200ste geboortejaar van Adolphe Sax. Met twee solistes op saxofoon legt ook De Eendracht, onder leiding van dirigent Hendry van Loo, de focus dit jaar op deze bijzondere instrumentenfamilie. Daarnaast zal er onder meer muziek van Wagner, Piazzolla en Cesarini op de lessenaar staan. Kwalitatief hoogstaande, maar toch goed in het gehoor liggende, muziek zal centraal staan deze avond.

Dit HRFSTWND-concert krijgt een feestelijk tintje omdat deze avond ook de Buma Brass Awards 2014 uitgereikt zullen worden. Dit jaar zullen Danny Oosterman, dirigent van het NJFO en de Belgische componist Luc Vertommen onderscheiden worden vanwege hun bijzondere verdiensten voor de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten. De auteursrechtenorganisatie Buma reikt deze prijs voor de zevende keer uit.

De Eendracht wil een ieder uitnodigen voor dit bijzondere concert dat op zaterdagavond 6 december a.s. gehouden zal worden in Theater De Spiegel, Spinhuisplein 14 in Zwolle. Aanvang 20.15 uur. Kaarten à € 15,= (inclusief 1 consumptie) zijn te bestellen via www.odeondespiegel.nl, maar zijn uiteraard ook verkrijgbaar aan de kassa van De Spiegel. Voor meer informatie zie www.eendrachtwezep.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment