oekraine

HATTEM – Ook dit jaar verzorgt Stichting Oekraïne Projecten (SOP) de jaarlijkse en bekende kerstkaartenactie in de gemeente Hattem. U kunt uw kerstkaarten voor slechts € 0,40 laten bezorgen door de stichting in plaats van € 0,59 cent te betalen bij PostNL. Bovendien verdient de stichting op iedere ingeleverde kaart € 0,10 extra, omdat deze actie dit jaar wordt gesponsord door Alfa Accountants en Adviseurs te Zwolle. De gehele opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project ‘Winterhulp’.

Het zal u niet ontgaan zijn; er is veel onrust in Oekraïne. Burgers in dit land merken dit door een hoge inflatie, een gasprijs die door Rusland verdubbeld is en kortingen op zowel pensioenen als andere uitkeringen. Dit alles is voor SOP een reden om dit jaar extra aandacht aan de winterhulp te besteden. Vooral voor de achtergestelde bevolkingsgroepen in Oekraïne verwacht men een zware tijd. Een van die groepen zijn de zigeuners in het zigeunerkamp uit het dorp Barkasovo. SOP organiseert diverse acties om de kinderen uit dit kamp te stimuleren om naar het nabijgelegen schooltje te gaan. Daar krijgen ze les en eten. Hiermee stimuleren we schoolgang onder de zigeunerkinderen en lijden de kinderen geen honger tijdens de winter.

Door gebruik te maken van de kerstkaartenactie, steunt u voor € 0,40 per kaart de zigeunerkindertjes, bespaart u voor uzelf € 0,19 per kaart en schenkt u SOP € 0,10 extra per kaart door de sponsoring van Alfa Accountants en Adviseurs vestiging Zwolle. Het resultaat van vorig jaar was 3.570 kaarten goed voor € 1.340. Dit mooie bedrag is mede gerealiseerd door extra giften van mensen! Bedankt hiervoor!

Dit jaar kunt u uw kaarten inleveren bij de volgende punten van dinsdag 9 december tot en met vrijdag 19 december:

· Evangelische Boekhandel 'De Fontein' (Kerkstraat 32 te Hattem)

· Familie Keijl tussen 13:30 en 17:30 (Vliegenstein 16 te Hattem)

Vanaf zaterdag 13 december zullen de eerste kaarten rondgebracht worden. Vanaf zaterdag 20 december zullen wij al uw overige kaarten rondbrengen.

Verstuurt u geen kerstkaarten, maar wilt u Oekraïne Projecten financieel ondersteunen? Dat kan! U kunt uw gift overmaken op NL03 RABO 0325 7748 89 ten name van Stichting Oekraïne Projecten te Hattem onder vermelding van 'Gift Winterhulp Oekraïne'.

Daarnaast zijn we elk jaar opzoek naar nieuwe postbodes, die ons helpen om de kerstkaarten te verspreiden door Hattem. Lijkt u dit leuk om te doen of heeft u andere vragen, dan kunt u mailen naar: kerstkaarten@oekraine-projecten.nl.

Wij hopen op uw steun en dat wij uw kerstwensen mogen bezorgen.

Stichting Oekraïne Projecten

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment